divendres, 10 de febrer del 2023

16F. És possible protegir el dret a la salut durant l'internament en un CIE?

 Segona xerrada del cicle  Sobren raons per tancar els CIE.

  • L'internament en un CIE és un atemptat contra la salut de les persones. La pròpia configuració del CIE impedeix la protecció efectiva del dret a la salut.
  • L'assistència sanitària en els espais de privació de llibertat s'externalitza per tal d'operar fora del control públic.
  • El dret a la protecció de la salut de les persones internes porta implícits altres drets i cap no és degudament garantit.
  • No considerar la identitat de gènere, l'orientació o la sexualitat d'una persona en internar-la en un CIE augmenta el risc que pateixi un tracte abusiu o vexatori i agressions físiques o psicològiques.
És possible protegir el dret a la salut durant l'internament en un CIE?, a càrrec de Maria Paramés, impulsora de Mundo en Movimiento i activista de la Plataforma CIEs No Madrid i Brenda Biaani, epidemiòloga investigadora en salut pública.

El dijous 16 de febrer a les 19h. a la seu del SCI -Servei Civil Internacional- (C/ Carme 95).


Convida companyes, comparteix assistència i troba més informació a l'esdeveniment de Facebook: És possible protegir el dret a la salut durant l'internament en un CIE?


#SobrenRaonsPerTancarElsCIE