Deportacions express
Els CIE son presons administratives per a migrants que es troben en situació irregular esperant a ser expulsades, però no totes les persones migrants son expulsades via CIE. De fet, moltes de les persones expulsades durant el 2016 ho van ser per mitjà del que anomenem "deportació express". 

Aquest sistema és el que la Policia utilitza per deportar forçosament una persona, amb ordre d'expulsió, detenint-la i expulsant-la dins del termini de 72 h que dura una detenció policial. Sovint,la detenció es produeix després d'una trucada o comunicació perquè assisteixis a comissaria "per un assumpte del teu interès" o mitjançant una batuda per perfil ètnic a diversos punts de la ciutat.

Aquestes persones són detingudes i expulsades sense assistència lletrada de cap tipus i sovint sense poder-ho comunicar a familiars i/o amics. Conduïdes contra la seva voluntat a un vol programat expressament per a un grup nombrós o en vols comercials on, custodiades per la policia i emmanillades, són deportades al seu país d'origen.
L'Estat duu a terme aquest tipus d'operacions en un marc d'absoluta opacitat i gastant milers de recursos humans i econòmics anuals amb dos objectius manifestos: 
  • expulsar els veïns i veïnes que no s'han pogut regularitzar, però per damunt de tot, 
  • llançar un missatge amenaçador a la resta de població migrant: d'un dia per l'altre pots acabar privat de la teva llibertat, de la teva vida construïda aquí, i ser deportat al teu país pel simple fet de no tenir papers.

No t'imagines com és una deportació exprés? Aquest vídeo t'ho mostra:EXPRESS from CIEsNO Madrid on Vimeo.
Proyecto audiovisual de Next Project y la Campaña CIEsNO Madrid (Centros de Internamiento de Extranjeros). Dirigido por Juan Herreros y Carlos Olalla. Por el cierre de los CIE y el fin de las deportaciones. Ninguna persona es ilegal. 
També pots llegir el llibre escrit per membres de la Campaña Estatal por el Cierre de los CIE i editat per Cambalache a maig del 2014:

PAREMOS LOS VUELOS
Las deportaciones de inmigrantes y el boicot a Air Europa 

Més informació sobre el llibre aquí:
www.tanquemelscie.cat/p/llbre-paremos-los-vuelos.htmlDes de la Campaña estatal por el cierre de los CIE y el fin de las deportaciones difonem la informació  actualitzada sobre les alertes de què tenim notícia en el blog:

stopdeportacion.wordpress.com

Ajuda'ns a la difusió per Twitter:  @Stopdeportacion 
a través dels hastags #AlertaVuelo i #StopDeportación