dilluns, 20 de febrer del 2023

Comunicat contra l'obertura del mòdul de dones del CIE de Barcelona

 Adherim al comunicat llançat per entitats antiracistes de Barcelona. Us podeu adherir aquí.

[CAST, més avall en català]


Comunicado contra la apertura del módulo de mujeres del CIE BCN

Denunciamos la apertura del módulo de mujeres en el CIE Barcelona, donde 12 compañeras están siendo sometidas a violentas condiciones de detención.
Los CIEs son una de las máximas expresiones del sistema capitalista colonial que jerarquiza la vida de las personas, humaniza a unxs y deshumaniza a otrxs amparados en marcos legales profundamente cis heteropatriarcales, racistas y clasistas.
Las agrupaciones y personas abajo firmantes consideramos que éstas políticas se enmarcan en un entramado legal que sostiene y reproduce el racismo estructural, el cual legitima la vulneración de derechos fundamentales de las personas por su lugar de origen.
Estamos presenciando una intensificación de discursos y actitudes de odio que se están normalizando, mientras las personas migradas y refugiadas, son sometidas a condiciones extremas de explotación, persecuciones, identificaciones racistas, torturas, encarcelamientos y deportaciones, careciendo de los derechos fundamentales; asimismo se intensifica la criminalización de menores no acompañados y las quitas de custodia a madres migrantes como forma de control, represión y castigo.
Las medidas adoptadas por el gobierno, algunas meramente paliativas y otras criminalizadoras, no pondrán fin a la crisis social, política y económica que atravesamos, por el contrario, contribuirán a profundizarla.
Los CIEs forman parte del entramado carcelario racista necropolítico, del pasado y presente colonial capitalista patriarcal y tienen que abolirse.
Exigimos no solo su cierre definitivo, sino la derogación de la Ley de extranjería, ya que es uno de los mecanismos legales que permite y legitima tales violencias estructurales racistas. Luchamos por un cambio radical en la política migratoria que priorice los derechos y libertades de las personas migradas y refugiadas.
¡Apoya y difunde!
¡No a los CIEs!
La ley de extranjería es violencia capitalista, racista y cisheteropatriarcal.
¡CIErredefinitivo!
¡Ninguna persona es ilegal!
¡La ley de extranjería mata gente cada día!


[CAT, más arriba en castellano]


Comunicat contra l'obertura del mòdul de dones del CIE de Barcelona

Denunciem l'obertura del mòdul de dones en el CIE de Barcelona, on 12 companyes estan sent sotmeses a violentes condicions de detenció.
Els CIE són una de les màximes expressions del sistema capitalista colonial que jerarquitza la vida de les persones, humanitza unes persones i en deshumanitza d’altres emparats en marcs legals profundament cis heteropatriarcals, racistes i classistes.
Les agrupacions i persones sotasignants considerem que aquestes polítiques s'emmarquen en un entramat legal que sosté i reprodueix el racisme estructural, el qual legitima la vulneració de drets fonamentals de les persones pel seu lloc d'origen.
Estem presenciant una intensificació de discursos i actituds d'odi que s'estan normalitzant, mentre les persones migrades i refugiades són sotmeses a condicions extremes d'explotació, persecucions, identificacions racistes, tortures, empresonaments i deportacions, amb mancança de drets fonamentals; així mateix s'intensifica la criminalització de menors no acompanyats i les quitacions de custòdia a mares migrants com a forma de control, repressió i càstig.
Les mesures adoptades pel govern, algunes merament pal•liatives i altres criminalitzadores, no posaran fi a la crisi social, política i econòmica que travessem, per contra, contribuiran a aprofundir-la.
Els CIE formen part de l'entramat carcerari racista necropolític, del passat i present colonial capitalista patriarcal i han d'abolir-se.
Exigim no sols el seu tancament definitiu, sinó la derogació de la Llei d'estrangeria, ja que és un dels mecanismes legals que permet i legitima tals violències estructurals racistes. Lluitem per un canvi radical en la política migratòria que prioritzi els drets i llibertats de les persones migrades i refugiades.
Secunda i difon!
No als CIE!
La llei d'estrangeria és violència capitalista, racista i cisheteropatriarcal
Pel tancament definitiu dels CIE!
Cap persona és il·legal!
La llei d'estrangeria mata gent cada dia!