dimarts, 13 de desembre del 2016

[Vídeo] Entrevista amb la família de l'Idrissa

Sumeu-vos a l'Acció Popular en el #casIDRISSA al web idrissa.cc

Entrevista família Idrissa Diallo from metromuster on Vimeo.

Aquest vídeo ha estat presentat avui en la roda de premsa convocada per Metromuster, Tanquem els CIE, Sindicat Popular de Venedors Ambulants, SOS Racisme i Centre Irídia.

Aquesta ha estat la intervenció de la Laia en nom de Tanquem els CIE:


La mort sota custodia d'Idrissa Diallo suposa possiblement un abans i un després  en la lluita contra els Centres d'Internament d' Estrangers a Barcelona i a la resta de l'Estat. La seva mort va ser profundament violenta, amb una violència sigil·losa, opaca, plena de crueltat i abandó. Una mostra més de la violència institucional que presenciem massa sovint.

Violències que tenen botxíns i víctimes amb noms i cognoms: l'Idrissa, el Mohammed o l'Alik, morts a causa de les polítiques migratòries de l'Europa securitària, al vell mig de la Zona Franca de Barcelona. I també la Samba Martine, morta al CIE d' Aluche a Madrid.

La mort injusta i absurda de l'Idrissa va propiciar,  aquell mateix gener de 2012 el naixement de Tanquem els CIE, tot recollint el guant de moltes altres que lluitaren pels drets de les persones migrants, com les més de 50 activistes que okuparen el CIE fins a ser detingudes, 6 anys abans, i tants d'altres moviments i aliances que vindran.

Aliances que naixen per dignitat i continuen anys després, també en format documental com el que es presenta avui. De l'Idrissa no en sabem gairebé res, però l'Idrissa ho representa tot. Ell sintetitza tot allò pel que lluitem: la llibertat humana, el dret de tota persona a  escollir en quines condicions vol viure, el dret a ser tractat com un ésser humà i no com una etiqueta. Perquè la mort de l'Idrissa és per damunt de tot, la fi d'una preciosa vida pel simple fet de somiar i lluitar per seguir endavant. I Cal explicar-ho.

Cal explicar les més de 10.000 vides deportades durant el 2015, o les 6.900 empresonades als CIE de tot l'Estat l'any passat. Perquè Catalunya no és ni serà mai terra d'acollida mentre hi hagi, Idrisses, Mohameds o Aliks morts al CIE, al Mediterrani o a les tanques de Ceuta i Melilla. 

Moltes gràcies, companyes de Metromuster, per posar  llum al cas de l'Idrissa, gràcies per descobrir-nos aspectes de la seva vida, de la seva família, de les seves aspiracions.  Us acompanyem emocionades en aquesta aventura.

Per tot això, els col·lectius avui presents, convoquem un acte d'homenatge el proper 6 de gener, dia en què va morir l'Idrissa, a les 19h a la Plaça Sant Felip Neri de Barcelona. Per justícia i dignitat.
  
Podeu veure la roda de premsa completa gràcies a Peoplewitness: http://bambuser.com/v/6564699?s=sc

Sumeu-vos a l'Acció Popular en el #casIDRISSA al web idrissa.cc