dilluns, 23 de novembre del 2020

[Vídeo 1] Criminalització de la migració

Aquest és el primer dels vídeos-resum fet a partir de la campanya I tu, per què vols tancar els CIE?

Gràcies a totes les persones que hi heu participat gravant les vostres raons. Hi haurà més vídeos!

"El CIE es la prueba de la criminalización de la migración por el simple hecho de vivir en un país en una situación jurídica irregular. no se puede criminalizar ni poner en cárcel a gente por no tener los papeles"

"Sabeu què és el Centre d’Internament d’Estrangers, els CIEs? Sabeu el que passa amb les persones que estan dins d’aquestes instal·lacions?"

"Tienen que cerrar por una cuestión de dignidad. Ninguna persona merece estar encerrada por una irregularidad administrativa. Aquí, en el metro, vemos a diario redadas que acaban muchas veces en órdenes de expulsión y encierros en el CIE. Paremos las deportaciones, cerremos los CIEs" 

"¿Por qué creo que se deben cerrar los CIE? Porque sobrevivir no es un delito, es un derecho básico. Y si no tenemos las condiciones en nuestros países de origen, nada más justo que buscarnos una condición de vida mejor" 

"No queremos un estado que priva de libertad a las personas de origen, ni que las hacinen en módulos con falta de medios humanos, sin seguridad, sin prevención sanitaria, y más en plena pandemia" 
 
"Porque con pandemia y sin pandemia, no respetan el derecho universal de la salud. No queremos más historias como la de Samba dentro de los CIEs. CIEs cerrados ya!" 

"Tanquem els CIE perquè s’hi vulneren els drets humans reiteradament" 

"Tanquem els CIE i activem la solidaritat" 

"Jo penso que hem de tancar els CIE perquè són la màxima expressió del racisme institucional a l’Estat espanyol en aquest moment i que, com a societat suposadament inclusiva, suposa una contradicció brutal que existeixin" 

"Quiero que cierren los CIE por Jonathan, por Samba, por Idrissa, por Alik, por Mohamed, por Marouane, por otras personas de las que no sabemos ni el nombre, porque el CIE mata!"

"Han de tancar-se perquè són presons sense justícia, són presons sense drets, són presons sense humanitat, són presons on es mata físicament i espiritualment" 

"Ningún ser humano es, ni debería ser considerado, ilegal. ¡Derribemos las fronteras, cerremos los CIEs y deroguemos la Ley de Extranjería!"


 #CIEtancatsJa             #razonesCIErre

Gràcies a les persones que ens donen les seves raons en aquest vídeo: la Maria Badet de l' Associação Casa da Gente Brasil Catalunya, la Taíza Brito, la Victoria Columba de Tras la manta i Regularización YA, a la PAH, la Iris, la Roser, en Pau i en Gerard de Terrassa Sense Murs, en Felipe de l' Ateneu del Raval, i la Naty i la Mercè de Tanquem Els CIE.