dissabte, 15 de juny del 2024

15J. Dia Internacional contra els CIE

Comunicat de la Campanya estatal pel tancament dels CIE i la fi de les deportacions amb motiu del Dia internacional contra els CIE.




CIE NI A ALGESIRES, NI ENLLOC


Des de la Campanya estatal pel tancament dels CIE i la fi de les deportacions manifestem la nostra enèrgica oposició a l'existència, finançament i manteniment dels centres d'internament d'estrangers en tot l'Estat espanyol i en el continent europeu.

Especialment, denunciem la pròxima obertura del nou CIE de Botafuegos a Algesires, que es projecta com el centre d'internament de persones migrants més gran de l'Estat, amb capacitat per a 500 persones. Un CIE al qual s'han destinat més de 30 milions d'euros i que pretén ser referència i model per a altres CIE, quan en realitat sabem que serà un nou espai d'opacitat on es vulneraran impunement els drets de les persones internades.

Com portem molts anys denunciant, els CIE són en realitat presons on no es tanca persones per haver comès delictes, sinó per l'exercici del dret legítim a buscar una vida millor, moltes vegades fugint de situacions de persecució o perill en els seus països d'origen. Com hem denunciat repetidament, els CIE atempten contra la integritat física i moral de les persones internes, contra la seva salut i fins i tot contra la seva vida.

D’altra banda, rebutgem el Pacte Europeu de Migració i Asil aprovat recentment per la Unió Europea, un pacte que, una vegada més, criminalitza les persones migrants, i que prioritza hermetitzar les fronteres i continuar reforçant l'Europa Fortalesa, en augmentar la privació de llibertat de persones migrants en centres d'internament i multiplicar i accelerar les deportacions, vulnerant i violentant greument els drets humans.

Avui, 15 de juny, dia internacional contra els CIE, exigim:
  • La fi de la violència institucional contra les persones migrants, que es respecti el seu dret a la vida, a la llibertat i a la dignitat. 
  • La regularització immediata dels qui es troben en situació irregular a Espanya a causa de les restriccions infinites que imposa la Llei d'Estrangeria. 
  • L'acceleració dels processos de sol·licitud de protecció internacional, la concessió d'asil a totes les persones que fugen de persecució i violència i la fi del boicot del Govern a l'accés a la protecció internacional. 
  • L'alliberament immediat de tots els presos i preses per migrar. 
  • La cancel·lació immediata del nou CIE de Botafuegos i el tancament de tots els CIE de l'Estat. 
  • La fi de polítiques i pactes migratoris que vulneren i violenten els drets humans.

Per un món sense CIE i sense deportacions, i per un tracte digne i humà a les persones migrants, tanquem els CIE!

#CIErre        #CIEsNo      #StopDeportaciones
#MacroCIEAlgecirasNO