[CATALÀ, EN CASTELLANO A CONTINUACIÓN]
Després d'uns dies de ressaca emocional, volem agrair tant d'afecte i d'alegria compartida dissabte!
El
col·loqui ens va deixar clar que, com va dir Mariana d'Emergència
Frontera Sud, la llei d'estrangeria, el sistema de fronteres i les
normatives europees són l'extensió d'un colonialisme que no s'acaba. Vam
sortir encara més convençudes que s'ha acabat això de mirar a un altre
costat i hem de fer servir els privilegis que moltes tenim per acabar
amb la llei d'estrangeria, racista i patriarcal, des de posar el cos
fins a la desobediència diària a les seves lleis racistes.
Col·loqui: Sistema de control, expulsió i necropolítica europea. Fotografia d'en @GerminalEZ |
La performance de Tinta Negra va ser un acte de gran bellesa i complicitat. La presència, les veus i l'energia de Mane Ferret, de Las amigas de Yoli, de Walabokk, de Malamara i de La niña Mai ens van recordar la força d'estar juntes, en una nit que va dissoldre individualitats per reconèixer-nos en les mirades de les nostres germanes. Cal mirar-nos, reconèixer-nos, ballar juntes i cridar!
I gràcies, un cop més, a
les companyes de l'Horta la Vanguardia, de Casa Àfrica i el seu grup de
suport, d'Emergència frontera Sud, de La Flor de Maig, del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, i de Mujeres Pa'lante: De la mateixa
manera que vam començar unes hores abans seient en rotllana, tallant les
verdures, cuinant juntes, també ens vam organitzar ràpidament per
recollir l'espai, netejar-ho tot, fregar plats entre rialles a la llum
dels mòbils ... les cures són al centre.
Resumint, vam voler fer
una nit de reflexió i denúncia, i hem sortit regenerades també
nosaltres, més fortes i unides, convençudes que només teixint xarxes
podrem fer front a aquest sistema de mort.
I parlant d'aliances i xarxes, aquest dijous 20 de juny serem a l'Àgora Juan Andrés Benítez, al Raval, per la projecció amb col·loqui del documental Idrissa, crònica d'una mort qualsevol, dins del cicle Cinema a la fresca, cinema de lluites! coordinat per Servei Civil Internacional (veure agenda al final).
Finalment, recordeu
que els propers caps de setmana hi haurà jornades de feina i activitats
culturals a Casa Àfrica, i que la data del seu pròxim intent de
desallotjament és el 2 de juliol: hem de ser moltes per tornar a
parar-lo. El mateix diem amb l'atac a la Nova Usurpada: el 28 de juny
té data de desallotjament i totes les que puguem hem de ser-hi per
aturar-lo.
Molta força i afecte, ens veiem a la propera!
[CASTELLANO]
Tejiendo redes para hacer frente a este sistema asesino
Tras unos días de resaca emocional, queremos agradecer tanto cariño y alegría compartida el sábado!
El conversatorio nos dejó claro que, como dijo Mariana de Emergencia Frontera Sur, la ley de extranjería, el sistema de fronteras y las normativas europeas son la extensión de un colonialismo que no se acaba. Salimos aún más convencidas de que se acabó lo de mirar a otro lado y debemos usar los privilegios que muchas tenemos para acabar con la ley de extranjería, racista y patriarcal, desde poner el cuerpo hasta la desobediencia diaria a sus leyes racistas.
La performance de Tinta Negra fue un acto de gran belleza y complicidad. La presencia, las voces y la energía de Mane Ferret, de Las amigas de Yoli, de Walabokk, de Malamara y de La niña Mai nos recordaron la fuerza de estar juntas, en una noche que disolvió individualidades para reconocernos en las miradas de nuestras hermanas. Mirarnos, reconocernos, bailar juntas y gritar es necesario!
Actuación de Las amigas de Yoli. Fotografía de @elena_manjon |
Y gracias, una vez más, a las compañeras de la Huerta la Vanguardia, de Casa África y su grupo de apoyo, de Emergència frontera Sud de La Flor de Maig, del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, i de Mujeres Pa'lante: De la misma manera que empezamos unas horas antes sentarnos en corrillo, cortando las verduras, cocinando juntas, también nos organizamos rápidamente para recoger el espacio, limpiar todo, fregar platos entre risas a la luz de los móviles… los cuidados están en el centro.
Resumiendo, quisimos hacer una noche de reflexión y denuncia, y hemos salido regeneradas también nosotras, más fuertes y unidas, convencidas de que sólo tejiendo redes podremos hacerle frente a este sistema de muerte.
Y hablando de alianzas y redes, este jueves 20 de junio estaremos en el Ágora Juan Andrés Benítez, en el Raval, para la proyección con coloquio del documental Idrissa, crónica de una muerte cualquiera, dentro del ciclo Cine al aire libre, cine de luchas! coordinado por Servei Civil Internacional 8ver agenda al final).
Por último, recuerden que los siguientes fines de semana habrá jornadas de curro y actividades culturales en Casa África, y que la fecha de su próximo intento de desalojo es el 2 de julio: tenemos que ser muchas para volver a pararlo. Lo mismo con el ataque a la Nueva Usurpada: el 28 de junio tiene fecha de desalojo y todas las que podamos tenemos que estar ahí para pararlo.
Mucha fuerza y cariño, nos vemos en la próxima!