dijous, 29 de novembre del 2018

3nov. Ruta contra l'oblit en el cinquè aniversari de la mort de l'Alik



Catalán [más abajo en castellano]

El proper dilluns 3 de desembre farà cinc anys de la mort d'Aramis Manukyan (Alik) estant sota la custòdia de l'Estat, internat en el CIE de Barcelona.

El seu suïcidi continua envoltat d'opacitat, igual que el de Mohamed Bouderbala a la presó utilitzada temporalment com a CIE d'Archidona fa un any, o com tantes altres morts succeïdes en el trànsit migratori, morts mai aclarides, mai investigades, mai reparades.

Amb aquest motiu us convoquem a un acte que serà d'homenatge i record cap a tantes vides trencades i de denúncia de la violència institucional que pateixen especialment les persones racialitzades.

Ens acompanyaran també algunes familiars de persones mortes a la presó, aparentment per suïcidi; familiars que es troben amb les mateixes condicions d'indefensió davant el silenci i l'opacitat institucional que està evitant qualsevol investigació sobre les condicions de la mort dels seus éssers estimats.

Us esperem dilluns 3 de desembre a la Plaça del Rei a les 19h (sense pancartes, ja tindrem preparat el material necessari) on començarem una ruta que recorrerà els carrers de Ciutat Vella. Sigueu puntuals perquè ens estarem movent!

#NOoblidem

[Castellano, més amunt en català]

El próximo lunes 3 de diciembre hará cinco años de la muerte de Aramis Manukyan (Alik) estando bajo la custodia del Estado, internado en el CIE de Barcelona.

Su suicidio continúa rodeado de opacidad, al igual que el de Mohamed Bouderbala en la prisión utilizada temporalmente como CIE de Archidona hace un año, o como tantas otras muertes acaecidas durante el tránsito migratorio, muertes nunca aclaradas, nunca investigadas, nunca reparadas.

Con este motivo os convocamos a un acto que será de homenaje y recuerdo hacia tantas vidas quebradas y de denuncia de la violencia institucional que sufren especialmente las personas racializadas.

Nos acompañarán también algunas familiares de personas muertas en prisión, aparentemente por suicidio; familiares que se encuentran en las mismas condiciones de indefensión ante el silencio y la opacidad institucional que está evitando cualquier investigación sobre las condiciones de la muerte de sus seres queridos.

Os esperamos el lunes 3 de diciembre en la Plaza del Rey a las 19h (sin pancartas, ya tendremos preparado el material necesario) donde comenzaremos una ruta que recorrerá las calles de Ciutat Vella. ¡Sed puntuales porque nos estaremos moviendo!

#NOoblidem