dimarts, 16 de gener del 2018

Comunicat de les tres iniciatives de participació popular

Aquest és el comunicat llançat avui en la roda de premsa convocada a les 12h davant de l'Ajuntament de Barcelona.

 Fotos: Metromuster
Barcelona, 16 de gener de 2018

La setmana passada es va fer públic que s’han presentat dos recursos en contra del nou Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Barcelona. És en el marc del nou reglament que s’han presentat tres iniciatives ciutadanes que actualment estan en el procés de recollida de signatures. 
Aquestes són el canvi del nom de la plaça Antonio López, un esclavista, pel nom d’Idrissa Diallo, trobat mort al CIE de Barcelona, la iniciativa HabitemElsantPau, que és una proposta d’habitatge social i la defensa de l’acció solidaria del Gimnàs Social Sant Pau. I la pregunta referent a la remunicipalització de l’aigua de la ciutat, que tot i tractar-se d’un bé bàsic i essencial, avui és en mans de l’empresa AGBAR, que també gestiona l’aigua de 23 municipis de l’Àrea Metropolitana, a través d’un procés que encara està en els tribunals. 


Un dels recursos rebuts prové de la Cambra de Concessionaris i Empreses Vinculades al Sector Públic (CCIES), que té com a vicepresident Albert Martínez Lacambra, alhora director general d’Agbar. Per això creiem que és la primera resposta des de l’empresa cap al procés iniciat des de la ciutadania per la remunicipalització d’aquest servei. 

Amb aquesta acció volen tornar el poder a aquells actors i partits que defensen els interessos de les grans empreses per sobre de les vides de les persones i de la democràcia. Nosaltres creiem que som les persones les que hem d’efectuar el debat, i som nosaltres qui decidim quin és el model de gestió d’aigua per la ciutat de Barcelona. Per tant, som la ciutadania qui hem de decidir el model de ciutat en la qual volem viure i construir la vida.

Cal alertar que amb aquests recursos s’està afectant també a l’exercici democràtic de les altres iniciatives que també volen tirar endavant consultes, tant ara com en el futur. És per això que des de les tres iniciatives ciutadanes creiem que es tracta d’un atac molt greu a la democràcia i que no pot ser que els interessos privats passin per sobre dels debats que les persones habitem la ciutat volem posar al carrer. 

Instem també a l’Ajuntament de Barcelona i a les forces polítiques que hi estan representades a que no facin cap pas enrere en la voluntat de celebrar la multiconsulta ciutadana prevista per aquest mateix any. 


Recordeu que us podeu informar de cadascuna de les iniciatives, en el web de DECIDIM BARCELONA: www.decidim.barcelona/initiatives

Així ho va explicar la premsa:
http://www.ccma.cat/324/millo-creu-que-la-multiconsulta-de-barcelona-es-illegal-perque-no-ha-passat-pel-ple-municipal/noticia/2831800/
http://www.ccma.cat/324/les-entitats-demanen-mes-fermesa-a-colau-en-la-defensa-de-la-multiconsulta/noticia/2831763/