divendres, 29 de gener del 2016

El Govern és citat al Judici Popular com a responsable del CIE


Avui, divendres 29 de gener, un grup d'activistes han fet entrega a la seu de Delegació de Govern de la citació per comparèixer al Judici Popular contra el CIE com a part acusada.

Durant aquest judici, que es celebrarà demà davant el CIE de Barcelona (carrer E, 40 Zona Franca, Barcelona) la ciutadania jutjarà el Centre d'Internament per a persones estrangeres acusat de vulneració de drets humans.

Les entitats i col·lectius que representaven la campanya Tancarem el CIE avui han manifestat la necessitat de tancar un espai de vulneració de drets com el CIE, que recull el rebuig dels veïns i veïnes de Barcelona i la resta de Catalunya, així com succeeix a la resta de l'Estat. I la importància que a l'acte de demà la ciutadania torni a mobilitzar-se, com ho ha fet les convocatòries anteriors, per mostra el rebuig social i exigir a les institucions que compleixin els seus compromisos en la lluita contra els CIE i en la defensa dels drets humans.

Han entregat la citació en Marc Serra, de Tanquem els CIEs; Alba Cuevas, de SOS Racisme Catalunya; Aziz Faye, del Sindicat Popular de Venedors Ambulants; Toni Borrell, portaveu de la plataforma Stop Mare Mortum i Assumpta Sogas del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i La Bordeta.