dissabte, 18 d’octubre del 2014

Parlaments de Tanquem els CIEs a #18osetgealCIE


Sobre la Frontera SUD


Esta semana volvíamos a ver cómo el Estado Español, de la mano del Reino de Marruecos llevaba a cabo una de las más violentas operaciones que las cámaras han podido captar. 


Esta operación, igual que todas hasta ahora, se ha hecho con la connivencia del Ministerio de Interior; que es quien ordena y quien ha implementado este régimen del terror en la Frontera sur. 

Este régimen del terror en colaboración con el Estado Marroquí, y ¿cómo no? bajo la supervisión complice de la Europa fortaleza que no para de levantar muros y vallas como las de la frontera sur, mientras se llena la boca hablando de derechos y protección. 

La brutalidad de la violencia cotidiana en la frontera no es una novedad, no son situaciones excepcionales como nos quieren hacer pensar. Los más de 20.000 muertos -más las muertes que desconocemos- en los últimos 15 años lo demuestran. 

Vemos como la manipulación mediática a través del discurso del miedo ha servido para justificar lo injustificable y perpetuar esta distancia colonial. Este derecho colonial. 

Este derecho colonial, que todavía, después de siglos, sigue perfeccionándose en las sociedades del norte a través de sus sistemas racistas de división de personas y sus sofisticados dispositivos jurídicos de control de las personas sobre las personas. 

Dispositivos como las redadas racistas, los Centros de Internamiento para Extranjerxs y, en definitiva, el derecho a decidir quién es merecedor de convivir con nuestra discriminación y quién no. Es decir, las Deportaciones, los rechazos y las devoluciones ilegales en frontera. 

Pero hoy, hoy hemos venido aquí a cambiar las tornas. A darle la vuelta a un mundo que ya está del revés. Hoy estamos aquí para cambiar esa identidad de la frontera sur, para que deje de ser un lugar de confrontación, y se convierta en un sitio de encuentro y de reconocimiento, porque:

SI ENS TOQUEN A UNA, ENS TOQUEN A TOTES!



Des de Tanquem els CIEs avui, volíem fer una reflexió.

Malauradament, els CIEs no són una anomalia sense sentit. Tampoc, un caprici del Ministeri de l'Interior.

Res més lluny de la realitat.

Els CIEs formen part d'una Europa colonial.
  • Una Europa que permet la circulació de capital, oberta als dòlars dels turistes i hermètica als treballadors sense recursos.
  • Una Europa que ja acumula més de 200 centres de la vergonya i que ha convertit les seves fronteres en una fortalesa.
  • Una Europa que deporta de forma forçosa a milers de ciutadans, enriquint a les companyies aèries.
  • Una Europa que té un mar convertit en fossa comuna, on durant tan sols aquest 2014 han mort ja 1.880 persones ofegades, fugint de la pobresa, la gana i les guerres que els governs i les empreses del nord provoquen als països del sud.

Els CIE són un entramat més de l'engranatge d'aquesta maquinària de deportació i d'explotació a la població migrant pobre. El destí de la batuda, la sala d'espera abans de l'expulsió. El símbol del terror que busca atemorir la població immigrada perquè acceptin el xantatge de la regularització condicionada a les necessitats del mercat de treball.

Per tant, no podem deixar de dir que no només tancarem els CIE,

  • Tancarem el CIE i obrirem les fronteres, configurant el dret a migrar com un dret humà i fonamental.
  • Tancarem el CIE i no permetrem que cap més persona sigui identificada, detinguda i empresonada pel seu color de pell en un batuda racista.
  • Tancarem el CIE i construïrem una societat més justa, on els drets de les persones immigrades no siguin drets de paper, sinó drets fonamentals universalitzables.
  • Tancarem al CIE i no permetrem que en les seves ruines hi construeixin una altra presó.
  • Tancarem el CIE, perquè no hi morin més Mohammeds, Idrissa, Jonathans o Aliks.

Per tot això, tancarem el CIE de Barcelona, i el de València, i el de Madrid, el d'Algeciras i tots els de l’Estat. Com ja hem tancat el de Màlaga.

No és per idealisme, és per justícia, igualtat i fraternitat. I per això, avui diem als responsables polítics que ja no hi ha excuses. Que en aquest nou país no hi caben els forats negres. Tampoc, les lleis d'excepció per les persones immigrades que atempten contra la dignitat.

I sabem que sí que es pot. Perquè en matèria de drets humans tothom és competent.
  • Perquè sabem que el CIE està ubicat en terreny del Consorci de Zona Franca, del que l'alcalde n'és el president i l'Ajuntament de Barcelona hi té molt a dir.
  • Perquè sabem que la Guàrdia Urbana de Barcelona col·labora en les batudes racistes que són les que omplen els CIE.
  • Perquè cada dia som més, els que no permetrem que en aquest nou país no hi haurà CIEs, ni batudes, ni expulsions forçades.

Mentrestant, el nostre lloc seguirà sent el de donar suport a totes i cada una de les persones que desobeeixen aquest sistema de deportació. No només les que denuncien maltractaments i ho fan públic, malgrat saber que poden ser expulsades o patir altres represàlies. També, les que s'aixequen en un vol d'expulsió i es neguen a ser deportades contra la seva voluntat. I, com no, també al costat de les que desobeeixen el sistema de fronteres i decideixen saltar la tanca de Melilla o Ceuta.

Per això, si no els tanquen ells, com ja vam fer el 2006, els desmuntarem nosaltres. Mai més. Ni aquí, ni enlloc. Contra ningú. Obrim els ulls, tanquem els CIEs.