diumenge, 19 d’octubre del 2014

#18oSetgealCIE - Encerclem el CIE!


El dia 18 d'octubre es va realitzar l'acte final de la campanya Tancarem el CIE amb un setge al CIE. Gairebé un miler de persones van apropar-se en bus, bici i cotxe al racó més inhòspit de la Zona Franca on està situat el Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona.
La cadena humana, acompanyada per timbalers, música en directe i diversos parlaments, gairebé va aconseguir encerclar l'enorme illa (2.200 metres de perímetre) en què se situa el CIE.
Gràcies a totes les que hi vau participar i a les que ens vau seguir i encoratjar per les xarxes.
Tancarem el CIE, aquest i tots! No tanquem els ulls, tanquem els CIEs!Durant aquesta última setmana el CIE ha estat al centre de l'atenció mediàtica. Des de la Campanya pel Tancament dels CIE, valorem molt positivament totes les accions que en aquest sentit s'han dut a terme. La campanya #TancaremElCIE, impulsada per l'organització SOS Racisme, ha aconseguit aglomerar entitats i individus de provinença molt diversa i ha portat el Centre d'Internament d'Estrangers a molts ambients on abans no havia arribat. La mera visibilització d'aquests centres ja és tot un èxit.

El dia 17 d'octubre es va realitzar un acte a Cotxeres de Sants amb un centenar d'intervencions, en directe i per gravació, centrades en les raons per tancar els CIEs. El Meeting Piulada, que es va poder seguir a les xarxes amb l'etiqueta #100veus0CIEs, va ser el tret de sortida del cap de setmana contra els Centres d'Internament d'Estrangers.

El moment àlgid de la campanya, va arribar aquest dissabte durant el #18OSetgealCIE, convocatòria en la que es volia encerclar literalment el centre per exigir el seu tancament com a única mesura vàlida per a garantir els drets humans dels interns. Gairebé un miler d'assistents van cridat contra la discriminació, el racisme i les pràctiques discriminatòries que, avalades políticament, persegueixen i criminalitzen als nostres veïns i veïnes. La cadena va escenificar la voluntat de la societat civil de no tolerar més aquests centres ni a Barcelona ni enlloc.

Des de la campanya pel Tancament dels CIE ubiquem els CIEs en el marc dels mecanismes de deportació de la Unió Europea, que s'articulen amb batudes racistes als carrers i centres laborals, amb vols de deportació forçada i amb fronteres com la de Melilla.

Per això, volem expressar que la lluita continua; que seguirem denunciant l'existència d'aquests centres fins que siguin clausurats; que seguirem denunciant i perseguint les vulneracions de drets humans a la frontera sud, les batudes racistes i totes aquelles pràctiques que, enfocades a la criminalització i la persecució dels migrants, configuren la mobilitat com una pràctica perseguida.

 Pel dret a la mobilitat: Ni CIEs, ni Batudes, Ni fronteres, NI AQUÍ, NI ENLLOC.

Veieu un dels discursos fet per Tanquem els CIEs a l'acte #18osetgealCIE

Veieu també el recull de premsa.

Podeu veure l'streaming de l'acció d'encerclar el CIE aquí: http://bambuser.com/v/5007995