dijous, 21 de juny del 2018

Tribunal Permanent dels Pobles. Audiència de Barcelona

[Más abajo en castellano]

El Tribunal Permanent dels Pobles celebrarà l'Audiència de Barcelona els dies 29 i 30 de juny i 1 de juliol.
Ens hi acompanyareu? Tanquem els CIE participarà presentant una de les parts en l'Eix Frontera Sud.


Tribunal Permanent dels Pobles sobre la violació amb impunitat dels drets humans de les persones migrants i refugiades

Audiència sobre els Espais de "No Dret" (Frontera Sud, Gènere, Menors)

29, 30 juny i 1 de juliol 2018

Auditori Eduard Toldrà, Conservatori Municipal de Mùsica,
Carrer Bruc 110-112, Barcelona

Les fronteres europees, cada vegada més militaritzades, són el lloc on es comptabilitza més del 60% de les morts registrades de persones migrants a tot el món. En la seva fugida davant l’empobriment provocat per l'extractivisme corporatiu a gran escala i el saqueig dels seus mitjans de supervivència o la devastació de la guerra, els drets de les persones migrants i refugiats es violen de forma múltiple i sistemàtica.

El 2016, contant amb el lideratge de la Transnacional Migrant Platform - Europe, desenes d'organitzacions i col·lectius de persones migrants, així com xarxes de solidaritat van decidir apel·lar davant el Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) per abordar el cas de violació dels drets humans de les persones migrants i refugiades. El TPP va acceptar el repte, i el procés es va iniciar a Barcelona el juliol de 2017. Des de llavors, s'han celebrat dues audicions a Palerm (desembre 2017) i París (gener 2018). L'objectiu d'aquest procés que dura dos anys, és donar visibilitat clara a les persones migrants com un subjecte inviolable dels drets; identificar i jutjar la "cadena" de corresponsabilitat al llarg de la ruta migratòria que condueix a la violació dels drets humans dels migrants; i proporcionar urgentment i fomentar mesures adequades per a l'accés a la justícia. El TPP és un tribunal d'opinió, però l'aspecte innovador d'aquesta iniciativa és la possibilitat de posar les bases per a una jurisdicció internacional efectiva sobre els crims de fronteres, com ho va fer l'antecedent del TPP, el Tribunal de Bertrand Russell, amb els Crims de Guerra fa 60 anys.

Els propers 29, 30 de juny i 1 de juliol a l'Audiència de Barcelona es presentaran casos dels Eixos: Frontera Sud, Gènere i Menors.

Entre les organitzacions i entitats que convoquen es troben: Transnational Migrant Platform Europe (TMP-E), Centro Filipino-Barcelona, RESPECT Network Europe; ECVC Coordinadora Europea de Vía Campesina; Associació Catalana per la integració d’homosexuals, bisexuals i transexuals inmigrants (ACATHI); Carovane Migranti; Centre Delàs, Comitato Verità e Giustizia per i Nuovi Desaparecidos; Entrepobles; No Muri No Recinti, Espacio del Inmigrante; Fotomovimiento; Institut de Drets Humans de Catalunya; IRIDIA; Jo Sí Sanitat Universal, Mujeres Pa’lante; NOVACT; Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL); Sindicato Popular de vendedores ambulantes; Stop Mare Mortum; SOS Racismo, SUDS; Tanquem els CIEs Barcelona; Transnational Institute (TNI); Tras la Manta; Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), Taula de defensa dels drets de les treballadores de la llar, la neteja i les cures, Womens Link.

Amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, de Casa Nostra Casa Vostra, i del Conservatori Municipal de Mùsica

Enllaç per la inscripció (gratuïta però recomanada per les limitacions d'aforament)

Contacte: pptribunal_eu@riseup.net


Twitter #JuzgandoFronteras


[Més amunt en català]

El Tribunal Permanente de los Pueblos celebrará la Audiencia de Barcelona los dias 29 y 30 de junio y 1 de julio.
¿Nos acompañaréis? Tanquem els CIE participará presentando una de las partes en el Eje Frontera Sur.

Tribunal Permanente de los Pueblos (TPP) sobre la violación con impunidad de los derechos humanos de las personas migrantes y refugiadas

Audiencia sobre Espacios de “No Derecho”

29, 30 de junio y 1 de julio de 2018

Auditori Eduard Toldrà, Conservatori Municipal de Música 
(Carrer Bruc 110-112, Barcelona)

Las fronteras europeas, cada vez más militarizadas, son el lugar donde se contabiliza más del 60% de las muertes registradas de personas migrantes en todo el mundo. En su huida ante el empobrecimiento provocado por el extractivismo corporativo a gran escala y el saqueo de sus medios de supervivencia o la devastación de la guerra, los derechos de las personas migrantes y refugiadas son violados de forma múltiple y sistemática.

En 2016, contando con el liderazgo de la Transnacional Migrant Platform - Europe, decenas de organizaciones y colectivos de migrantes, así como redes de solidaridad decidieron apelar al Tribunal Permanente de los Pueblos (TPP) para abordar el caso de violación de los derechos humanos de las personas migrantes y refugiadas. El TPP aceptó y el proceso se inició en Barcelona en julio de 2017. Desde entonces se han celebrado dos audiencias en Palermo (diciembre de 2017) y París (enero de 2018). El objetivo de este proceso que dura dos años, es de dar visibilidad clara a las personas de las personas migrantes como un sujeto inviolable de los derechos; identificar y juzgar la "cadena" de corresponsabilidad a lo largo de la ruta migratoria que conduce a la violación de los derechos humanos de los migrantes; y proporcionar urgentemente y fomentar medidas adecuadas para el acceso a la justicia. El TPP es un tribunal de opinión, pero el aspecto innovador de esta iniciativa es la posibilidad de sentar las bases para una jurisdicción internacional efectiva sobre los Crímenes de Fronteras, como lo hizo el antecedente del TPP, el Tribunal de Bertrand Russell, con crímenes de guerra hace 60 años.

El 29, 30 de junio y 1 de julio, en la Audiencia de Barcelona se presentarán casos de los Ejes: Frontera Sur, Género y Menores.

Entre las organizaciones y entidades que convocan se encuentran: Transnational Migrant Platform Europe (TMP-E), Centro Filipino-Barcelona, RESPECT Network Europe; ECVC Coordinadora Europea de Vía Campesina; Associació Catalana per la integració d’homosexuals, bisexuals i transexuals inmigrants (ACATHI); Carovane Migranti; Centre Delàs, Comitato Verità e Giustizia per i Nuovi Desaparecidos; Entrepobles; No Muri No Recinti, Espacio del Inmigrante; Fotomovimiento; Institut de Drets Humans de Catalunya; IRIDIA; Jo Sí Sanitat Universal, Mujeres Pa’lante; NOVACT; Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL); Sindicato Popular de vendedores ambulantes; Stop Mare Mortum; SOS Racismo, SUDS; Tanquem els CIEs Barcelona; Transnational Institute (TNI); Tras la Manta; Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR), Taula de defensa dels drets de les treballadores de la llar, la neteja i les cures, Womens Link.

La Audiencia cuenta con el apoyo de: Ajuntament de Barcelona, de Casa Nostra Casa Vostra, i del Conservatori Municipal de Mùsica

Enlace para la inscripción (gratuita pero recomendada por el aforo limitado)

Contacto: pptribunal_eu@riseup.net



Twitter #JuzgandoFronteras