dijous, 31 de maig del 2018

#AlertaCIE

 [Castellano, més avall en català]

Hoy, 31 de mayo, deportarán a un solicitante de asilo, internado en el CIE de Zona Franca. Las autoridades han agotado prácticamente la estancia permitida en el CIE para expulsarlo, obviando la grave situación en la que se encuentra si es deportado, privándole de libertad y exponiéndole.

La persona que va a ser deportada pide asilo por motivos de sufrir represalias y discriminación en su país de origen por ser LGTBI. Hacemos un llamamiento para parar la deportación y activar entre todas una red de apoyo.

También, exigimos a la Instituciones que cumplan el Derecho Internacional: "El principio de no devolución prohíbe a los estados por el Derecho Internacional a expulsar o devolver a una persona al territorio de cualquier país en el que su vida o su libertad se encuentran amenazadas o en el que pueda sufrir tortura, tratos inhumanos o vulneración de sus derechos humanos fundamentales".

HACEMOS UN LLAMADO A CONCENTRARNOS EN EL CIE DE BARCELONA (Zona Franca) A LAS 11HS. 

PAREMOS ENTRE TODAS LA DEPORTACIÓN. ¡BASTA DE VIOLENCIA RACISTA!



 [Català, más arriba en castellano]

Avui, 31 de maig, deportaran a un sol·licitant d'asil, internat al CIE de Zona Franca. Les autoritats han esgotat pràcticament l'estada permesa al CIE per expulsar-lo, obviant la greu situació en què es troba si és deportat, privant-lo de llibertat i exposant-lo.


La persona que serà deportada demana asil per motius de patir represàlies i discriminació al seu país d'origen per ser LGTBI. Fem una crida per aturar la deportació i activar entre totes una xarxa de suport.


També, exigim a les institucions que compleixin el Dret Internacional: "El principi de no devolució prohibeix als estats pel Dret Internacional expulsar o retornar una persona al territori de qualsevol país en el qual la seva vida o la seva llibertat es troben amenaçades o en què pugui patir tortura, tractes inhumans o vulneració dels seus drets humans fonamentals ".


FEM UN CRIDA A CONCENTRAR-NOS AL CIE DE BARCELONA (Zona Franca) A LES 11hs.ATUREM ENTRE TOTS LA DEPORTACIÓ. PROU VIOLÈNCIA RACISTA!

#STOPdeportación