diumenge, 15 d’abril del 2018

#NO CALLAREM

Tanquem els CIE hem estat presents a la jornada final de la campanya NO CALLAREM que s'ha realitzat a la antiga presó Model de Barcelona.

Foto: Marcia Fernanda Mendes

Hem compartit escenari amb altres companyes de la resistència migrant i aliades: Tras la Manta, Sindicat popular de venedors ambulants, Papers per a Tothom i Libélula. Dalt de l'escenari hem hagut d'escurçar les nostres intervencions per donar cabuda a tantes veus durant tota la jornada, però el que volíem dir avui és això:

La gent que conformem Tanquem els CIE #NoCallarem quan la maquinària de l'Estat engega campanyes de repressió i criminalització de la dissidència

Com #NoCallarem quan el estat, els estats, tracten a les veïnes com a ciutadanes de primera i ciutadanes de segona... Sigui per motiu polític, religiós, ètnic, geogràfic o administratiu.

#NoCallarem quan el estat posa traves, persegueix, criminalitza, agredeix, tanca a presons i centres d'internament, i expulsa a una part de la població sota criteris racistes i colonials.

#NoCallarem quan l'estat utilitza una violència psicològica, legislativa i fins i tot física contra nens i joves menors no acompanyats. A les morts a centres de menors se sumen totes les vides perdudes intentant creuar fronteres.

#NoCallarem quan l'estat amaga morts directament vinculades a la violenta llei estrangeria, com Osamuyi Akpitaye, mort en 2007 en el avió de Iberia on estava sent deportat
O l' home nigerià de 47 anys que va morir en el CIE de Valencia el 2008
O Mohamed Abagui i Jonathan Sizalima, morts a 2009 i 2010 al CIE de Barcelona
O la Samba Martine, morta al CIE de Madrid en 2011
O l'Idrissa Diallo, mort al CIE de Barcelona en 2012, on també va morir en 2013 l'Aramis Manukyan, Alik
O en Mohammed Bouderbala, mort en desembre de 2017 a la presó en construcció que van obrir com a CIE temporal a Archidona.

#NoCallarem quan la manca de cobertura sanitària a migrants irregulars fruit del Real Decret 16/2012, conegut com l' Apartheid sanitari, ha fet pujar la mortalitat entre migrants "sense papers" gairebé un 23% del 2012 al 2015 segons un estudi recent

No hem callat, i #NoCallarem

Perquè #NoCallarem mai front un sistema cruel, racista i totalitari, seguim recolzant la llibertat d'expressió, el dret a la dissidència i la llibertat de moviment.