dilluns, 19 de març del 2018

#RepatriemIdrissa

Amb molta alegria i molta emoció, ens fem ressó del comunicat de Metromuster:

Hola amigues.
Us volem avançar una notícia que ens fa molt felices. Després de mesos de gestions burocràtiques i negatives per part de l'administració judicial espanyola, i després d'insistir centenars de vegades sense èxit, a través del govern guineà hem aconseguit desbloquejar la possibilitat de repatriar el cos d'Idrissa Diallo i portar-lo finalment amb la seva família, al poble que el va veure néixer. La família ens va transmetre durant el nostre primer viatge la necessitat de repatriar el cos per tancar el dolor de sis anys sense saber on, quan i com va morir el seu fill.

Demà per fi engeguem tot el dispositiu per tal de fer realitat el nostre compromís. Aquesta és una feina que havia de ser responsabilitat de l'Estat espanyol, una tasca que mai va fer, com la d’informar de la mort d'Idrissa a la seva família.

Volem reparar, però sobretot, volem denunciar aquesta i tantes altres morts de persones migrants al sistema racista de les institucions europees. És per l'Idrissa, pel seu poble, però sobretot per totes aquelles que es deixen la vida a les nostres fronteres. Avui, a les 11h del matí, obrim un Verkami per poder repatriar el cos d’Idrissa Diallo. Podreu seguir-ho per xarxes amb el hashtag #RepatriemIdrissa.

Juntes ho podem fer possible. Moltes gràcies!