divendres, 5 de gener del 2018

Carta als reis manters - #ReyesManteros

Estimades Reines i Reis Manters,

Primer de tot voldríem donar-vos les gracies per portar-nos la vostra màgia un any més en aquests temps tan foscos, superant tanques i fronteres.

El darrer any, que deixàvem enrere fa tan sols uns dies, va acabar de la pitjor manera possible: la mort de Mohamed Boudarbala a la presó-cie d’Archidona. La seva mort,  rodejada de circumstancies encara per aclarir, es va produir desprès de passar 18 hores en una cela d’aïllament. Aquest cas es suma al de tants altres que han perdut la vida en aquestes presons racistes com la Samba, l’Alik o l’Idirissa, mort al Cie de la Zona Franca una nit de Reis com la d’avui fa just 6 anys.

També uns dies enrere s’havia fet pública la noticia de la mort d’un adolescent guineà de 17 anys que va perdre la vida sota custodia a la presó de menors de Melilla.

Aquest 2018 ha començat ampliant aquest cronologia de mort, ahir coneixíem que es va trobar el cos sense vida del Soufian, de 17 anys, al centre de menors La Gota de Leche de Melilla. Va ser amputat desprès de patir un accident, unes setmanes abans, intentant arribar a la Península i ahir va morir al llit de la seva habitació. Dos nens que han perdut la vida en un centre de menors en menys d’un mes a Melilla.

Que sapiguem cap dels dos casos dels menors morts a Melilla estan sent investigats. Igualment el jutjat que investigava la mort de Mohamed Boudarbala a la presó d’Archidona ha decidit arxivar la causa. En tan poc temps no es poden clarificar les circumstancies de la seva mort ni establir la responsabilitat de l’Estat. La historia es repeteix pel Mamadou, el Soufian y el Mohammed, la impunitat i el silenci s’imposen davant la mort de persones migrants.

Totes aquestes morts es produeixen en el context d’una nova ofensiva del Ministeri d’Interior per obrir tres nous centres d’internament d’estrangers i legitimar la repressió, deportació i monopoli de la llibertat de moviment.

Des de la campanya Tanquem els Cie us volem demanar que us emporteu els centres d’internament d’estrangers i les presons, els sistemes de control i deportació, i tot el que conforma aquest sistema de mort, així com la impunitat dels que el sustenten.

Gràcies.

Tanquem els CIE
Barcelona, República Mantera, 5 de gener de 2018

Els #ReyesManteros a Canaletes

Lectura de la Carta als Reis Manters