dilluns, 31 de juliol del 2017

Denúncia conjunta d'Irídia i Tanquem els CIE per agressió a intern al CIE

Ahir, 30 de juliol, Irídia i Tanquem els CIE vam presentar davant el Jutjat de Guàrdia una denúncia conjunta per delicte lleu de lesions i delicte contra la integritat moral davant l'agressió a un intern del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona.


Agressió a un intern del CIE de la Zona Franca de Barcelona

La nit de dimecres 26 de juliol, un dels caps del cos Nacional de la Policia del CIE de Barcelona va agredir un intern d'origen algerià i de dinou anys d'edat del centre. Davant l'agressió, el dia següent, dijous 27 de juliol, una cinquantena d'interns van iniciar una vaga de fam per demanar respecte i el cessament del tracte inhumà, indigne i violent a què es troben sotmesos. Els fets que presentem en la denúncia constitueixen un delicte lleu de lesions i un delicte contra la integritat moral, amb l'agreujant que els fets van ser comesos per motivacions racistes i amb abús de superioritat.

Ahir mateix, per tal d'investigar els fets de manera urgent, la magistrada que es trobava de guàrdia va obrir diligències prèvies i l'intern va poder declarar en qualitat de perjudicat. Segons consta en la declaració, el policia "le llevó a un despacho y le pegó con la mano abierta en la cara".

#AlertaCIE