dilluns, 26 de juny del 2017

Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) sobre la violació amb impunitat dels drets humans de les persones migrants i refugiades



Dissabte 8 de juliol, 9h30 – 20h . Aula Magna de la Univesitat de Barcelona (UB), Edifici històric (Pl. Universitat, Gran Via Les Corts Catalanes, 585, Barcelona). 

Per inscriure-us podeu entrar AQUÍ


A Europa, les persones que som migrants i refugiades originàries de totes les regions del Sud Global i d’Europa central i oriental hem estat testimonis de les diverses etapes de la formació de la Fortalesa Europea. Hem estat testimonis de la política d’exclusió que es construeix al continent any rere any. Es tracta d’una política que ha implicat el retrocés de drets humans i dels pobles; que obliga a acampar, que deté de forma forçosa i deporta, que criminalitza a les fronteres militaritzades del Sud i de l’Est d’Europa. L’evidència més gran en són les persones desaparegudes, i la mort de milers de nenes, nens, germanes i germans en el seu viatge per arribar a les fronteres europees: un intolerable crim contra la humanitat.
Davant d'aquesta situació, hem demanat al Tribunal Permanent dels Pobles (TPP) d'obrir una Sessió específica entre 2017 i 2018.
El TPP ha acceptat i el procés serà inaugurat a Barcelona el proper 8 juliol 2017, en presència de membres del Tribunal, de testimonis de persones migrantes i refugiades i d'expert/es en la matèria.
Durant les diferents Audiències, Tribunal permetrà:
  • Enregistrar les propostes de les comunitats de persones migrants i refugiades per documentar de forma rigorosa;
  • Escoltar i visibilitzar els casos de violació dels drets de les persones migrants i refugiades;
  • Analitzar conjuntament les causes profundes (incloent-hi els acords de lliure comerç i inversions, l’extractivisme a escala global, així com la cadena global de producció) dels desplaçaments forçats de persones migrants i refugiades.
  • Determinar les responsabilitats dels governs, inclosa la Unió Europea i altres organismes oficials europeus.
  • Enfocar cap al rol de les corporacions a la cadena de producció global així com en el règim de fronteres. 

 Tanquem els CIE participarà en l'eix FRONTERES (16;30 - 17:10 h) 

Contacte: pptribunal_eu@riseup.net

Més informació: http://transnationalmigrantplatform.net

Primers convocants: Transnational Migrant Platform Europe (TMP-E), Platform of Filipino Migrant organisations in Europe (Commission for Filipino Migrant Workers (CFMW), Geneva Forum for Filipino Concerns, Centro Filipino-Barcelona, Kasapi-Hellas); MDCD (Morrocan Platform in Europe) ( Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO), Al Maghreb, CODENAF, IDD, Khamsa, Migration et Developpement, Na’oura); Social Development Cooperative-Ghana, Africa Roots Movement, Kromantse Foundation; RESPECT Network Europe; ECVC – Coordinadora Europea de Vía Campesina; Associació Catalana per la integració d’homosexuals, bisexuals i transexuals inmigrants (ACATHI); Carovane Migranti; Comitato Verità e Giustizia per i Nuovi Desaparecidos; Entrepueblos/Entrepobles/Entrepobos; Espacio del Inmigrante; Fotomovimiento; Institut de Drets Humans de Catalunya; IRIDIA; Mujeres Pa’lante; NOVACT; Observatorio de Multinacionales en América Latina (OMAL); Sindicato Popular de vendedores ambulantes; Stop Mare Mortum; SOS Rosarno; SUDS; Tanquem els CIEs Barcelona; Transnational Institute (TNI); Tras la Manta; Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR).

Si sou un col·lectiu/xarxa/plataforma/organització, podeu firmar la Crida al Tribunal en aquest enllaç: transnationalmigrantplatform.net