dimarts, 29 de novembre del 2016

29 N. Presentació de la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’

El dimarts 29 de novembre s’ha presentat la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’ al Teatre Lluire de Montjuïc on hi hem assistit com a signataris del manifest.



Des de Tanquem els CIE donarem un ampli suport a la campanya ‘Casa Nostra, Casa Vostra’, entenent-la com una oportunitat per visibilitzar les vulneracions de drets humans que pateixen tant les persones que es troben immerses en el procés migratori com les que ja es troben dins del territori i reben les conseqüències d'una política migratòria violenta i discriminadora (a través de CIE, deportacions exprés, batudes per perfil ètnic i tot tipus de violència institucional i quotidiana). Creiem que el llançament d’aquesta campanya és també una oportunitat per visibilitzar la situació actual de la Frontera Sud, que malauradament queda a l’ombra massa sovint tot i les vulneracions de drets i les violències que estan tenint lloc actualment a Ceuta i a Melilla.

En el marc de la campanya s’organitzarà la Setmana d’Acció pel Dret a Migrar, del 10 al 18 de desembre, on participarem en dos moments diferents: el 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, ens trobarem a les 11h a Plaça Universitat on les entitats que treballem pels drets de les persones migrants tenim un espai per explicar i visibilitzar la feina que estem fent. El 17 de desembre a les 18h, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrants, participarem en la mobilització que començarà a Plaça Universitat i que, passant pel Raval, acabarà a la Plaça Sant Jaume. Allà tindrem un espai per reivindicar els drets de les persones que es troben privades de llibertat dins dels CIE.

Finalment, la campanya Casa Nostra, Casa Vostra organitzarà una gran manifestació el dissabte 18 de febrer. Aquesta manifestació vol ser una crida a totes les entitats i persones que treballen, es preocupen, es dediquen i comparteixen els principis i objectius de la campanya establerts en el manifest.

Creiem que el llançament de la campanya Casa Nostra, Casa Vostra és una molt bona oportunitat per sumar esforços i energies entre totes les entitats i persones que estem treballant per la no vulneració i el respecte de les persones migrants mentre intenten arribar a casa nostra i un cop es troben dins del territori, i sobretot creiem que és una oportunitat per seguir reivindicant l’obertura de les fronteres i el tancament definitiu dels CIE!

Podeu llegir i signar el manifest aquí:

www.casanostracasavostra.com