dimecres, 15 de juny del 2016

[Manifestació 14J] Volem una Barcelona sense CIE




Fotos: Marc Rovira

[MANIFEST]

VOLEM UNA BARCELONA SENSE CIE

Després d'anunciar la reobertura del Centre d'Internament d'Estrangers de Barcelona el proper dia 16 de juny, ahir a última hora, el dia abans de la mobilització ciutadana, el Ministeri d'Interior va anunciar que postposen la reobertura fins després de les Eleccions.

Però aquest intent de confondre'ns i desmobilitzar-nos no els funcionarà. Portem 8 mesos amb una Barcelona sense CIE i continuarem lluitant perquè el tancament sigui definitiu.

Volen reobrir el CIE de Barcelona per tornar a tancar-hi les nostres veïnes, per atemorir-les i deportar-les. Per continuar criminalitzant les persones migrades. Perquè continuï sent la punta de llança del mecanisme de deportacions a la ciutat de Barcelona, que comença als seus carrers amb les batudes policials racistes i acaba en els vols de la vergonya. La reobertura del CIE és una atac a totes les qui creiem en la llibertat de moviment i ens oposem a la totalitat del sistema racista. No ho permetem!.

Volen reobrir el CIE i això sol ja representa una violació de Drets Humans. Perquè ens oposem a l'existència d’aquesta institució, d’aquesta presó racista com a mecanisme de repressió cap a les persones migrades. Cap obra ni reforma podrà amagar què és aquest centre, el dolor que ha causat, tots els projectes de vida que ha trencat, la violació sistemàtica de drets humans que s’ha produït darrere dels seus murs. Ni ens faran oblidar Mohammed, Idrissa i Alik, que hi van perdre la vida. No volem aquest centre ni a Barcelona ni enlloc, ens plantem i no ho permetem.

Volen reobrir el CIE en contra de tota la resistència que hi ha hagut al carrer. En contra del posicionament dels veïns i veïnes de Barcelona, de l’Ajuntament i de la històrica declaració del Parlament de Catalunya. En contra de totes. En contra del Judici Popular on vam condemnar el CIE a desaparèixer, de forma irrevocable i per sempre. Volen ignorar la voluntat popular però nosaltres no ho permetem.

Volen reobrir el CIE i per això ens continuem mobilitzant. De nou omplim el carrer, de nou estarem alerta, de nou farem el possible per mostrar el nostre rebuig a aquests centres de la vergonya, que no són mes que una peça d'una maquinària injusta i racista, que vulnera els drets de les persones i atempta contra la seva dignitat. Una part mes de la politica migatoria que té com a consequencia la criminalitzacio, persecucio, internament i explusio de les persones migrants. Aixi com es responsable dels milers de morts a les fronteres, al mar, al sud i a l'est d'Europa.

Prou racisme, prou deportacions, prou CIE.

Cap persona no es il·legal. Pel dret a migrar!

Seguirem lluitant per aconseguir el tancament definitiu dels CIEs, el de Barcelona i el de tots.

#AlertaCIE