dilluns, 1 de febrer del 2016

6F. Justícia Tarajal

 

 [Más abajo en castellano]

MANIFEST

 No Oblidem, JUSTÍCIA TARAJAL 6F!


El 6 de febrer de 2014 l'Guàrdia Civil atacava directament, usant bales de goma i pots de fum, centenars de inmigrantxs subsaharians que tractaven de creuar nedant la frontera entre el Marroc i Ceuta. Aquest atac va causar almenys 15 morts documentades, 50 persones desaparegudes i la devolució il·legal de 23 persones.

Tot i el muntatge per part del Ministeri de l'Interior espanyol, diferents associacions van denunciar 16 guàrdies civils per presumptes delictes d'homicidi i lesions imprudents. No obstant això, la jutge a càrrec va considerar l'ús de material "antiavalots" com a adequat i amb fins dissuasoris.


Davant d'aquesta barbaritat, considerem aquell dia a la platja del Tarajal a Ceuta un dia que representa totes les mesures violentes racistes i il·legals que el règim fronterer europeu ha exercit en contra dels i les inmigrants.

Les quinze vides que hem perdut aquest 6 de febrer són només un episodi més de la realitat a la Frontera Sud. Milers d'altress migrants han estat i són víctimes de la violència de la tanca fronterera a Ceuta, però també de la de Melilla i de les fronteres marítimes d'Espanya i d'una Europa Fortalesa. Milers de persones han desaparegut, moltes vegades sense ser ni tan sols identificades. Fa tan sols algunes setmanes, el 25 de desembre i el 4 de gener, morien a Ceuta almenys sis persones que intentaven creuar nedant a territori europeu, mentre que moltes altres van ser atacades violentament per les forces auxiliars marroquines a la vista de la Guàrdia Civil.

Milers de persones que travessen les fronteres cada dia s'exposen a aquestes mesures de terror, que obeeixen als interessos d'Europa. Una lluita diària que és en si un acte reivindicatiu, una lluita pel dret al lliure moviment, de resistència i desobediència a les fronteres; una lluita que ens fa qüestionar les polítiques colonialistes i racistes que es perpetuen i reprodueixen no només en les fronteres, sinó també en les lleis d'estrangeria europees.

Des de Barcelona l'Espai de l'Immigrant, Tanquem els CIE, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, Observatori DESC, SOS Racisme i Stop MareMortum ens sumem a la commemoració del 6F Tarajal, i a l'exigència de justícia per les morts del 6 de febrer de 2014, juntament amb les diferents accions a Rabat, Ceuta, Estrasburg, Berlin i en altres ciutats.

Avui més que mai hem de lluitar juntes, avui més que mai hem d'alçar juntes les nostres veus!

Acabem amb la guerra contra els immigrants!

A baix les fronteres!

Mai més un # 6FTarajal!

  [Més amunt en català]

MANIFIESTO

No Olvidamos, JUSTICIA TARAJAL 6F!


El 6 de febrero de 2014 la Guardia Civil atacaba directamente, usando balas de goma y botes de humo, a cientos de inmigrantxs subsaharianxs que trataban de cruzar a nado la frontera entre Marruecos y Ceuta. Este ataque causó al menos 15 muertes documentadas, 50 personas desaparecidas y la devolución ilegal de 23 personas.

A pesar del montaje por parte del Ministerio del Interior español, distintas asociaciones denunciaron a 16 guardias civiles por presuntos delitos de homicidio y lesiones imprudentes. Sin embargo, la jueza a cargo consideró el uso de material “antidisturbios” como adecuado y con fines disuasorios.

Frente a esta barbaridad, consideramos aquel día en la Playa del Tarajal en Ceuta un día que representa todas las medidas violentas racistas e ilegales que el régimen fronterizo europeo ha venido ejerciendo en contra de lxs inmigrantxs. 

Las quince vidas que hemos perdido ese 6 de Febrero son solo un episodio más de la realidad en la Frontera Sur. Miles de otrxs migrantxs han sido y son víctimas de la violencia de la valla fronteriza en Ceuta, pero también de la de Melilla y de las fronteras marítimas de España y de una Europa Fortaleza. Miles de personas han desaparecido, muchas veces sin ser ni siquiera identificadxs. Hace tan solo algunas semanas, el 25 de diciembre y el 4 de enero, morían en Ceuta al menos seis personas que intentaban cruzar a nado a territorio europeo, mientras que muchxs otrxs fueron atacadxs violentamente por las fuerzas auxiliares marroquÍes a la vista de la Guardia Civil.

Miles de personas que atraviesan las fronteras todos los días se exponen a estas medidas de terror, que obedece a los intereses de Europa. Una lucha diaria que es en sí un acto reivindicatorio, una lucha por el derecho al libre movimiento, de resistencia y desobediencia a las fronteras; una lucha que nos hace cuestionar las políticas colonialistas y racistas que se perpetúan y reproducen no sólo en las fronteras, si no también en las leyes de extranjería europeas.

Desde Barcelona el Espacio del Inmigrante, Tanquem els CIE, Unitat contra el Feixisme y el Racisme, Observatori DESC, SOS Racisme y Stop MareMortum nos sumamos a la conmemoración del 6F Tarajal, y a la exigencia de justicia por las muertes del 6 de febrero de 2014, junto con las diferentes acciones en Rabat, Ceuta, Estrasburgo, Berlin y en otras ciudades.

¡Hoy más que nunca tenemos que luchar juntxs, hoy más que nunca tenemos que alzar juntas nuestras voces!

¡Acabemos con la guerra contra lxs inmigrantxs!

¡Abajo las fronteras!

¡Nunca más un #6FTarajal!