dimecres, 4 de novembre del 2015

CIE mai més, ni aquí ni enlloc

Us convidem a llegir l'article del nostre company Xavier Muñoz a catalunyaplural.cat:

CIE mai més, ni aquí ni enlloc 

El tancament del CIE suposa l'oportunitat de fer-lo definitiu i acabar amb la punta de llança de les polítiques migratòries espanyoles

Degut a les obres ordenades pel Jutge de Control del CIE de Barcelona, novembre de 2015 s'enfoca com el mes del tancament durant tres mesos del Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca. Prop de 200 persones preses han estat traslladades als altres sis CIE que alberga l'Estat espanyol. Més enllà de valorar les reformes sobre les "deficiències" estructurals del CIE, el tancament suposa l'oportunitat de fer-lo definitiu i acabar amb la punta de llança de les polítiques migratòries espanyoles. 

Els CIE son presons administratives per a persones sense papers esperant ser expulsades. Junt amb les polítiques frontereres i els vols de deportació, son l'amenaça, la violència i la coacció feta llei per als més de 2.000.000 d'estrangers no comunitaris que viuen a l'Estat espanyol, i cal dir-ho ben clar: constitueixen una de les majors atrocitats del S.XXI. (...)

Llegiu l'article sencer a: http://www.eldiario.es/catalunyaplural/opinions/CIE-mai-mes-enlloc_6_448015225.html


Veieu també el vídeo elaborat per les companyes de Directa.cat





Podeu veure altres notícies sobre el tema al nostre  Recull de premsa