dijous, 23 d’abril del 2015

No + morts a la Mediterrània!

El dimecres 22 d'abril, unes 300 persones de  procedència molt diversa es van reunir a la plaça Sant Jaume per donar una clara senyal de rebuig i denúncia davant les nombroses morts en el Mar Mediterrani i denunciar-ne els responsables.

Membres de Tanquem els Cies,  El Espacio del Inmigrante, SOS Racisme, així com representants de diferents comunitats  (Síria, Palestina, comunitats africanes i de Llatinoamèrica) van anar desgranant  en un "micròfon obert" els diferents aspectes del que ja ha estat anomenat com un "genocidi migratori".

Es va apel·lar a la memòria històrica, a la justícia, a la reciprocitat entre pobles. Es va reclamar que s'aturés la hipocresia, la criminalització, la discriminació, la indiferència davant el dolor humà. Es van assenyalar la responsabilitat de les polítiques migratòries europees, sempre partint d' una òptica policial i econòmica, mai humana. Es va parlar de CIEs, de vols de deportació, de batudes racistes, de la vulneració sistemàtica de drets i en especial de la negació del dret a migrar i el dret a la mobilitat.

Des de Tanquem es va llegir el Manifest (al qual encara us podeu adherir aquí si no ho heu fet encara) i es va anunciar la gran mobilització que s'està preparant per al dia 20 de juny per arribar al  CIE de la Zona Franca per exigir-ne el tancament.

Podeu llegir la crònica de la mobilització que va fer la Cynthia Lub, corresponsal de La Izquierda Diario de Argentina: http://laizquierdadiario.com/La-politica-migratoria-europea-mata

Galería fotográfica de FOTOMOVIMIENTO: 2015_04_22 Campaña estatal por el cierre de los CIEs