dissabte, 31 de gener del 2015

Manifestació 4F: No és una poma podrida. És tot el cistell

Aquest dimecres es compleixen 9 anys del començament del muntatge polític, policial i judicial del cas 4F, que ha estat àmpliament conegut per la ciutadania a partir de l'emissió de "Ciutat Morta" el 17 de gener. La gran repercussió mediàtica que ha tingut el cas les últimes setmanes i les constants mostres de suport que hem rebut aquests dies ens han emocionat moltíssim i ens han motivat per convocar una gran manifestació aquest dimecres 4 de febrer a les 19h a Pl. Universitat.



Volem aprofitar la visibilitat i la commoció social que s'ha generat a partir de l'emissió del documental per sortir juntes al carrer en una manifestació multitudinària i pacífica juntament amb altres casos de muntatges i abusos que han succeït a Catalunya en els útimos anys. Volem deixar clar que aquest no és un cas aïllat. Per això convidem a totes les persones que ja coneixien aquest o altres casos similars, i a les que acaben de conèixer-los, a sumar-se a la manifestació i que es converteixi en un clam popular contra la Ciutat Morta de la impunitat, el racisme i els abusos de poder.

Estem preparant una gran pancarta per la capçalera de la manifestació amb el lema "No es una poma. És tot el Cistell". Algunes de les pomes podrides del 4F tenen nom propi, com els policies Victor Bayona i Bakari Samyang, la jutgessa Carmen García Martínez, l'ex-alcalde Joan Clos, Jordi Hereu, Carles Martí, etc ... Però casos de muntatge i corrupció com aquest sesustenten en tot un entramat de complicitats que també volem denunciar: des del personal mèdic que atén persones torturades en els hospitals i permet que declarin davant dels seus torturadors; passant pels qui fan la paperassa als jutjats de jutges que converteixen un atestat policial en una sentència ferma sense realitzar cap investigació, vulnerant la presumpció d'innocència; fins a la complicitat dels mitjans de comunicació i la passivitat dels que miren a una altra banda i callen.

Portarem pancartes amb pomes gegants amb els noms d'alguns d'aquests responsables del muntatge del 4F i us convidem a portar les vostres pomes podrides, les vostres pancartes i tota la vostra ràbia per treure la impotència al carrer i transformar-la en crit. Ens veiem a les 19h a Plaça Universitat. Ens agradaria moltíssim que hagués milers de pancartes diferents que desbordessin la manifestació.

No és una poma podrida, és tot el cistell!

Suma't a l'esdeveniment a Facebook aquí