dimarts, 9 de desembre del 2014

IV Trobada de la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs

Del 5 al 8 de desembre ha tingut lloc la IV trobada anual de la Campanya Estatal pel Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) a Oviedo.

La cita ha estat organitzada per la Ruta contra'l racismu i la repressió, espai de coordinació dels col·lectius asturians contra les fronteres, i hi han participat més de 50 persones provinents de diferents ciutats, especialment Barcelona, Vigo, Compostel·la, Lugo, Valladolid, Salamanca, Madrid, València, Bilbao i, per descomptat, diverses localitats de Asturies.

Entre les principals línies que s'han treballat en la trobada destaquen la tasca quotidiana al CIE, amb la denúncia pública i mediàtica, així com visites a les persones il·legítimament internades o el treball en relació als anomenats vols de la vergonya (vols de deportació). A la cita s'ha conformat, a més, el grup Frontera Sud, que treballa sobre les vulneracions de Drets Humans a la Frontera Sud-Melilla. Aquestes quatre línies de treball: frontera, CIE, vols i batudes marcaran el treball de la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs durant l'any proper.

Entre els èxits més assenyalats per les pròpies participants hi ha la incorporació de l'enfocament i la perspectiva feminista com una línia de treball i reflexió transversal a tots els grups i que ha comptat amb un espai de treball propi.

Vegeu la crònica de la Trobada publicada a www.diagonalperiodico.net