divendres, 14 de novembre del 2014

#NoAlimentisElRacisme

Tanquem els CIEs adhereix a la Campanya #NoAlimentisElRacisme. Aquestes són les raons:

Plataforma per Catalunya, en un gir que evoca les pràctiques de l’extrema dreta grega, fa un temps que fa recollides d’aliments per a persones blanques i d’origen espanyol als barris més castigats per la crisi de les nostres ciutats.

El mes de juny en convocà una a Igualada, on les entitats i la societat civil respongueren amb elegància i contundència. Al Bages, la convocà el dimarts 15 de juliol al mercat de la Font dels Capellans i, tant Manresa com el mercat, respongueren amb una concentració i amb nombrosos cartells a les parades del mercat en rebuig de l’acte.

Ara, PxC, en un intent de salvar la derrota de veure’s humiliada als barris populars, ha denunciat a un company que va participar de l’acció titllant-lo d’antisistema violent. La denúncia, que no té cap fonament ni base, és calumniosa i injuriosa, i només pretén atemorir a les persones que, sense cap mena de por, mostren el rebuig a les polítiques i discursos racistes i xenòfobs.

Aquell dia fou el propi cos dels Mossos d’Esquadra qui desplegà un dispositiu que aïllà als quatre membres de PxC, i només es va cometre un intent d’agressió: la de PxC cap als drets de les persones, contra els drets humans i contra la democràcia, sense sortir-se’n perquè els habitants de Manresa els havien dit alt i clar que ni ells ni la seva propaganda feixista tenen cabuda als nostres carrers.

PxC barreja la falta d’accés a serveis i recursos amb els orígens culturals de les persones; utilitzant la pobresa per a justificar la discriminació i dibuixant els veïns i les veïnes diversos com a culpables de la crisi i de la precarietat. Pretendre vestir de racisme un problema de desigualtat és un argument tan antic com les guerres de la vella Europa, que encara avui nega la ciutadania i aixeca murs contra les treballadores d’altres països del món, tan afectats pel capitalisme com els carrers de Barcelona, de Manresa o d’Igualada. No tolerarem més arguments barats que promoguin o justifiquin el racisme i respondrem una vegada i una altra als intents de PxC per normalitzar la xacra del racisme: tornarem a sortir al carrer tants cops com faci falta per deixar clar que la qüestió va més enllà d’una simple recollida d’aliments.

La qüestió és no tolerar que una organització neonazi campi impune pels carrers de les nostres ciutats; La qüestió és fer memòria i recordar que l’extrema dreta ja va estripar els somnis dels nostres avis; La qüestió és respondre col·lectivament i demostrar que no ens fan por, que no permetrem que s’omplin els carrers de feixistes.

Per això, instem a les institucions municipals que no donin cap permís administratiu ni cap cobertura política als actes de caire racista i feixista; i també demanem l’adhesió de col·lectius i persones a aquest manifest.
Anunciem que convoquem una concentració en suport al company denunciat, el dia 21 de novembre als Jutjats nous de Manresa, i de la qual ja anirem facilitant més informació.

Al feixisme no se’l tolera, se’l combat! Si no nosaltres qui? Si no ara quan?

Adheriu-vos! Veieu les nombroses adhesions de col·lectius i persones a: 
noalimentiselracisme.wordpress.com