diumenge, 12 d’octubre del 2014

12oct. Tanquem els CIEs a la jornada d'UCRF

El 12 d'octubre a Barcelona, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme ha celebrat la recta final de la Jornada de convivència en la diversitat amb un acte a les Cotxeres de Sants, amb la intervenció de nombroso representants de col·lectius i partits.
Aquesta ha estat la intervenció de Tanquem els CIEs:


Des de Tanquem els CIEs agraïm l’oportunitat de ratificar el nostre convenciment que només lluitant per garantir els drets de totes les persones, siguin quines siguin les seves característiques personals, culturals, religioses o de procedència, podrem construir el món lliure i just al que aspirem.

Hem fet del tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers el nostre objectiu, del de Barcelona, els del'estat espanyol i els d'Europa, perquè són la mostra més vergonyosa del racisme institucional amparades en una lleis que permeten el segrestre administratiu pel fet d'haver nascut fora de la fortalesa europea.

Però no oblidem que els CIES són només una part d’un entramat social molt més ampli que permet la discriminació i la violència d’unes persones sobre altres.

Fa temps que veiem la violència fortament discriminadora que signifiquen les redades racistes. Denunciem l’ús cínic i manipulador que se’n fa amb l’excusa de perseguir la delincuència i les màfies.

Denunciem l’intent permanent de contaminar la mirada de la ciutadania cap a la persona migrant amb l’estranyesa, la descofiança, les sospites i la por.

Fa temps que denunciem l’extrema violència que signifiquen els vols de deportació, els vols de la vergonya. Denunciem el negoci milionari d’empreses com Air Europa o Swift Air, que col·laboren amb els governs europeus en l’expulsió de migrants tractant-los com a una càrrega excedent, després d’haver usat la seva força de treball.

Ens neguem a naturalitzar, a considerar “normal”, el setge quotidià a què viu sotmesa una persona migrant pobre (setge que no pateix la persona estrangera amb diners per fer turisme o comprar-se un pis). Denunciem l’exclusió sanitària, les retallades de tota mena d’ajuda social, les dificultats per regularitzar la seva situació, el menyspreu, la sospita i la desconfiança amb què els mitjans de comunicació tracten qualsevol tema relacionat amb la migració.

Amigues i amics, el dissabte 18 d’octubre hem de ser moltes encerclant el CIE de Barcelona per exigir-ne el tancament, però no oblidem que només és una peça de l’estructura de l’Europa fortalesa, l‘Europa que s’atrinxera vergonyosament darrere fronteres, cada vegada més externalitzades, obligant als països d’origen a fer-se carcellers i botxins de la seva pròpia gent.

Continuarem denunciant, continuarem trencant l’opacitat que signifiquen els CIEs, continuarem visibilitzant una realitat vergonyosa, continuarem lluitant contra la impunitat amb què es vulneren de forma greu i quotidiana els drets humans. Continuarem treballant per tancar els CIEs.

Us demanem ajuda. Comencem aquí mateix el proper divendres en el Míting Piulada amb 100 veus contra el CIE i sobretot us demanem ajuda per ser moltes el proper dissabte 18 d’octubre encerclant els CIE de Barcelona.

Moltes gràcies.