dimarts, 3 de juny del 2014

Piulada racista a Àngel Colom

Tanquem els CIE subscriu totalment el comunicat fet públic per SOS Racisme:

#COMUNICAT: Piulada racista d’Àngel Colom 


El passat divendres 30 de maig assistíem perplexes a un missatge del Sr. Àngel Colom, Secretari d’Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya i Director General de la Fundació Nous Catalans, a la xarxa social twiter.
En el missatge feia referència a una fotografia en què es veia un noi negre arrossegant un objecte, que podia ser de ferro; el recollim literalment: “…espero que els mossos l’identifiquin, el detinguin, el presentin a la justícia i, si és estranger, sigui expulsat“. Aquest missatge responia a una piulada de Lluís Corominas, membre de Plataforma per Catalunya.


Volem manifestar la nostra indignació davant d’aquestes paraules, que encara considerem més greus quan les diu un membre d’un partit democràtic, que a més està al govern de la Generalitat.
També volem recordar-li al Sr. Colom que totes les persones negres no són estrangeres, i que aquest tipus de generalitzacions no ajuden a treballar per la convivència i per la cohesió social.
D’altra banda, com associació antiracista lluitem per acabar amb el racisme institucional, és una mostra d’aquest l’aplicació de l’article 89 del Codi Penal, que permet commutar penes de presó per expulsió; i és a aquesta possibilitat a la que fa referència el Sr. Àngel Colom.
Però més enllà que aquesta opció, malauradament, quedi recollida en el nostre marc legal  considerem que comentaris d’aquestes característiques contribueixen a la normalització del racisme i a l’emergència d’actituds xenòfobes que separen a la població i obren encara més la fractura social.
Per això, exigim al Sr. Àngel Colom una rectificació pública de les seves paraules, ja que no ens sembla suficient el fet que ell mateix hagi esborrat la piulada.
També, demanem a la direcció de Convergència Democràtica de Catalunya que es pronunciï sobre aquests fets.
SOS Racisme Catalunya
Barcelona, 2 de juny de 2014