dissabte, 14 de juny del 2014

Crònica de l'acció #elCIEalCentre i de la manifestació "Veus contra el CIE"

Avui 14J, en el marc de la setmana de lluita contra els Centres d’Internament d’Estrangers, les fronteres, les batudes racistes i vols de deportació a tot l’Estat Espanyol, la Campanya Tanquem els CIEs de Barcelona ha realitzat dues accions.

Al matí hem portat el CIE al centre de Barcelona dibuixant el plànol del CIE a la Plaça del Àngels (davant del MACBA).  L’objectiu de “Portem el CIE al centre” ha estat fer visible allò invisible i donar a conèixer a la ciutadania altres cares de la marca “Barcelona”.  Així, s’ha reiterat que el CIE de Barcelona és part de la ciutat i que, en sí mateix, vulnera els drets de les persones que hi són internades.A la tarda, hem anat al CIE per fer sentir les “Veus contra el CIE”. Han intervingut membres de la Campanya, d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, de Migrastudium, de la Comissió de Defensa de l’ICAB, de l’Espai de l’Immigrant, de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura i de la Campanya Desobediència 2014. També han intervingut diversos artistes que han cantat cançons contra els CIEs .


Des de la Campanya s’ha traslladat el rebuig als CIEs com a part de l’entramat de deportació de l’Europa fortalesa, així com també s’han denunciat les polítiques migratòries que s’articulen a partir de la repressió, el control i l’expulsió de les persones sense papers. Durant l’acte, s’ha exigit, un cop més, el tancament dels CIEs,; la derogació de la llei d’estrangeria i de les legislacions que emparen el model de gestió migratòria; la fi de les deportacions i el compromís polític per a garantir la fi de les vulneracions de drets humans.

La Campanya pel Tancament dels CIEs continuarà treballant pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers, per la fi de les deportacions i per a garantir els drets humans de totes les persones que pateixen els dispositius de la política migratòria.

Continuarem desobeint fins a tancar els CIEs, acabar amb les fronteres i no deixarem de lluitar, en Estats presents i futurs, per la lliure mobilitat, per la ciutadania universal i pel dret a la migració.