diumenge, 18 de novembre del 2012

Seguim! Propera Assemblea Tanquem els CIE's


La propera assemblea oberta de la Campanya pel Tancament dels CIEs de Barcelona serà:

DIMARTS 20 DE NOVEMRBE A LES 19.30h a la CASA DE LA SOLIDARITAT (c/ Vistalegre, 15).

Entre d'altres qüestions, parlarem de: 

(1) 18D Jornada de Mobilització-Acció Internacional pels drets de les persones migrants ( a BCN segurament el diumenge 16). Recull de propostes de lemes, cartells, accions, etc.
(2) Trobada Estatal de Col·lectius en lluita contra els CIEs 
(3) Jornades de Formació, Reflexió i Acció al voltant dels CIEs

Us animem a participar!!

A continuació, podeu consultar l'acta de la última reunió: 



1.                  PRESENTACIÓ
Hi assistim una vintena de persones. Perquè us en feu una idea, membre de l'Assemblea de barri de la Zona Franca, del col·lectiu de contrainformació Antigonía, del grup d'audiovisuals de 15mbcntv, Acció Social CGT Catalunya, del Grup de Recerca GRAFIC, de l'OSPDH de la UB, de SOS Racisme i segur que ens deixem a algun. També hi assisteixen moltes persones a títol individual amb moltes ganes i coses a aportar. 
2.                  ESTAT DE LA QÜESTIÓ: repàs de la feina feta els darrers mesos
- El grup d'audiovisuals 15mbcn.tv estan fent un documental del CIE de Zona Franca. Duració aprox 30Min. Objectiu: Donar visibilitat al CIE i que serveixi com a metrial de denúncia. Ja estan treballant en l'edició. Qualsevol proposta o idea és benvinguda. La idea és molt ben rebuda per tothom i es comenta la importància de tenir un material audiovisual per a fer sensibilització sobre el tema.
- Membres del grup de comunicació i difusió fan un repàs de les xerrades fetes sobre els CIEs en els últims mesos: 

  • Al barri de la Zona Franca
  • Al Centre Cívic de Drassanes
  • Al local del Col·lectiu Gai de Barcelona
  • A la Universitat Autònoma de Barcelona
  • A l'Escola d'Adults de la Verneda
- Es recorda que s'ha elaborat un material amb diapositives power point per a usar per fer xerrades. Hi ha molt de material i es pot adaptar fàcilment al públic i format de cada xerrada. S'anima a la gent que mai n'ha donat cap a participar-hi.
- El Grup de Recerca i Acció sobre Fronteres i Controls exposa que segueixen fent visites (ara esporàdiques) al CIE i que segueixen treballant en una publicació que recull experiències sobre el CIE de la Zona Franca. S'han plantejat tenir la publicació acabada de cara al  març-abril. Es valora que podrà ser un document molt útil per la campanya. 
- També es comenta que d'altres col·lectius i organitzacions s'han anat acostant al CIE de Zona Franca, però segueix sense haver-hi cap col·lectiu que hi tingui una presència constant.
- El grup de contrainformació Antigonia comenta alguns dels projectes que han fut a terme els últims mesos. Entre d'altres, l'acció del 12 d'octubre a Madrid i el blog Aluche-Barajas.
Grup de CIEs de SOS Racisme explica algunes de les activitats que han fet. Xerrades, concerts. Vídeo viral. Visita “turística” al cie, van fer el trajecte que fan els familiars amb gent que no coneixia el tema amb el bus. En el trajecte fan una explicació sobre què és el CIE. Arriben fins a la porta. Estan pensant en fer-ho amb certa regulkaritat (aprox cada 2 mesos). Agrada molt la idea de la ruta "turística".
- Es valora que s'ha fet molta feina!! Tot i així, cal acabar de consolidar els tres grups de treball de la campanya i repartir millor les tasques entre totes: 

  • (1) Comissió comunicació (gestió del Blog, mail). 
  • (2) Comissió Jurídica (denúncies, recursos, etc.)
  • (3) Comissió psicosocial (visites, suport a familiars, etc.).
- Marquem com a repte pels propers mesos, treballar de forma més coordinada i amb una estructura una mica més sòlida. La campanya funciona moplt bé quan passa alguna cosa al CIE i cal fer accions de denúncia. Tot i així, es valora que estaria bé mantenir una presència més contínua.
3.                  PROPOSTES:
- Proposta de GRAFIC: Jornades de formació, reflexió i acció sobre els CIE en el marc de la Segona Trobada Estatal de Col·lectius en Lluita contra els CIEs. 

  • GRAFIC s'encarrega de l'organització de les Jornades. 
  • Són el 14 i 15 de Desembre a la Universitat Pompeu Fabra. 
  • Dissabte 15 a la tarda es farà una Assemblea-Trobada Estatal de Col·lectius en Lluita contra els CIEs, per millorar la coordinació a nivell estatal en moments puntuals (ex: quan surti el reglament). 
  • La proposta agrada i tothom està d'acord en què es faci. Tot i així, cal temps perquè la gent s'ho pensi amb calma i es pugui discutir quin paper hi juga la Campanya pel Tancament dels CIE de BCN.
  • Es proposa que s'aprofitin les Jornades per fer un Media Center durant les jornades per compartir material audiovisual, textos, gràfic, etc. entre els participants.
  • També hi ha la proposta d'aprofitar les Jornades per fer un acte de suport al "No Border". La idea és obrir un espai de debat centrat en l'acció directa i que alhora serveixi per difondre la situació de Calais i per recaudar diners pel campament de Calais 
  • La programació provisional ja està al blog de Tanquem els CIEs.
- Xerrada a la UAB el 10 de desembre a les 12.30h a una assignatura d'Educació Social.

- Es parla d'elaborar algun tipus de material de cara a la vaga general per visibilitzar la situació de les persones immigrades i/o preses als CIE's.
- Es parla de la situació a la Valla de Ceuta i Melilla. Es proposa intentar fer un esforç per difondre la situació i incloure aquest tema en les accions, jornades i mobilitzacions del desembre.

- També es proposa fer taules informatives al carrer per difondre la situació dels CIE i la nostra lluita.
- Es proposa usar el perfil de TW de @CIErreZFranca per avisar de les redades racistes. Reflexionem que cal preparar-ho bé i parlar abans amb la gent de les @BrigadasDDHH per saber com els hi funciona. Potser també es podria parlar amb la gent de @redMEMETRO.
- Concentració 18D. 

  • Es fa en aquesta data perquè és el Dia Internacional de l'Immigrant. Aquest any coincideix amb dimarts. A Barcelona es proposa passar-ho al 16D. 
  • La Campanya de València farà la concentració el dia 18D manté el dimarts perquè ja surten els dimarts. A València dissabte faran un concert per fer difusió del dimarts. De Madrid, de moment, no en sabem res. 
  • Discurs: Per a aquest any, la idea seria no centrar-nos només en els CIEs, sinó també denunciar altres problemàtiques com la repressió a la Valla de la Frontera Sud i l'apartheidsanitari. 
  • Propostes d'accions: Surten moltes idees (Anar al cie amb torxes, Rodejar el cie, Crema de passaports col·lectiva, etc.) .
  • Lloc: Es parla d'avantatges i inconvenients de fer la mani-acció al CIE o al centre de la ciutat. Tots estem d'acord en què cal tornar al CIE perquè fa temps que no s'hi va.
4. PRÒXIMA TROBADA: 20 Novembre a les 19:30h a la Casa de la Solidaritat. 
Feines a fer abans de la reunió:

  • Anar parlant amb altres col·lectius de bcn per l'acció 16D18D i convidar-los a participar. 
  • Fer mail per convocar pròxima reunió. 
  • Pensar idees, propostes, anar treballant continguts, material gràfic per l’acció 16D18D. Lemes, frases pel twitter, difusió internet. 
  • S'obre un PAD col·laboratiu per treballar la Campanya de visibilització de la situació a l'Estret.
Es llança la pregunta si com a Campanya "Tanquem els CIEs Barcelona" volem participar de la convocatòria i l'organització de la Trobada Estatal de col·lectius en lluita contra els CIEs. També caldria obrir un debat sobre quines propostes a nivell català podriem articular. Com coordinar la campanya de Barcelona amb l'estatal. 

@CIErreZFranca