divendres, 13 de gener del 2023

Sobren raons per tancar els CIE. Iniciem cicle de xerrades



[CAT, más abajo en castellano]

Els centres d’internament d’estrangers, presons racistes que contribueixen a mantenir i perpetuar la violència institucional contra les persones migrants, són la punta de llança d’una política migratòria racista i classista que cada dia trenca projectes, famílies, somnis… i vides!

Si bé aquests centres de la vergonya estan col·locats estratègicament fora de la nostra vista, apartats perversament del nostre cap de visió quotidià, es troben repartits per tot el territori de l’Europa fortalesa i segueixen testimoniant que la preuada democràcia europea se sustenta sobre l’explotació, la violència i l’extermini de tots aquells territoris i persones que no participen del privilegi blanc i de classe benestant hegemònic.

Des de Tanquem els CIE fa onze anys que trobem molts motius per refermar-nos en el nostre objectiu: cal tancar els CIE, acabar amb les deportacions i derogar la llei d’estrangeria i tot l’entramat jurídic que sustenta i legitima la violència institucional contra les persones migrades.

No ens aturarem fins que ho aconseguim. És per això que aquest 2023 iniciem un cicle mensual de xerrades formatives on volem aprofundir i compartir totes les raons per tancar els CIE. Al llarg de sis mesos analitzarem diversos aspectes relacionats amb els CIE en xerrades obertes no només a les activistes antiracistes sinó a totes aquelles persones que vulguin participar d’aquesta lluita per fer un gir radical de la política migratòria.

Aquest cicle estarà articulat al voltant de sis eixos temàtics on persones expertes, i amb la col·laboració de diversos espais còmplices, compartiran els seus sabers i experiències al voltant de: la situació actual de la política migratòria, CIE i salut, CIE i dones, CIE i persones LGTBIQ+, l’activisme en la Frontera Sud i les estratègies de defensa i resistència davant l’internament i la deportació.

Apunteu-vos i ajudeu-nos a fi que el tancament dels CIE sigui una realitat!



 

[CAST, més amunt en català]

Sobran razones para cerrar los CIE


Los centros de internamiento de extranjeros, prisiones racistas que contribuyen a mantener y perpetuar la violencia institucional contra las personas migrantes, son la punta de lanza de una política migratoria racista y clasista que cada día rompe proyectos, familias, sueños… ¡y vidas !

Si bien estos centros de la vergüenza están colocados estratégicamente fuera de nuestra vista, apartados perversamente de nuestro campo de visión cotidiano, se encuentran repartidos por todo el territorio de la Europa fortaleza y siguen testimoniando que la preciada democracia europea se sustenta sobre la explotación, la violencia y el exterminio de todos aquellos territorios y personas que no participan del privilegio blanco y de clase acomodada hegemónico.

Desde Tanquem els CIE hace once años que encontramos muchos motivos para afianzarnos en nuestro objetivo: hay que cerrar los CIE, acabar con las deportaciones y derogar la ley de extranjería, así como todo el entramado jurídico que sustenta y legitima la violencia institucional contra las personas migradas.

No nos detendremos hasta que lo consigamos. Es por eso que este 2023 iniciamos un ciclo mensual de charlas formativas en las que queremos profundizar y compartir todas las razones para cerrar los CIE. A lo largo de seis meses analizaremos diversos aspectos relacionados con los CIE en charlas abiertas no sólo a las activistas antirracistas sino a todas aquellas personas que quieran participar de esta lucha por dar un giro radical a la política migratoria.

Este ciclo estará articulado en torno a seis ejes temáticos en los que personas expertas, y con la colaboración de diversos espacios cómplices, compartirán sus saberes y experiencias en torno a: la situación actual de la política migratoria, CIE y salud, CIE y mujeres, CIE y personas LGTBIQ+, el activismo en la Frontera Sur y las estrategias de defensa y resistencia frente al internamiento y la deportación.

¡Apúntate y ayúdanos a que el cierre de los CIE sea una realidad!