dimecres, 29 de juny del 2022

Indignació i ràbia per la massacre de Melilla. Alcem la veu!

 

Concentració del 26 de juny a la plaça Idrissa Diallo. Fotografies preses per Tanquem els CIE


El 24 de juny unes imatges brutals arribaven des de la tanca de Melilla. Imatges de cossos amuntegats, de violència policial a una i altra banda de la tanca. Nombres de morts i ferits que anaven sent más alts a mida que passava el temps. I unes declaracions vergonyoses del President Sánchez parlant d'un assalt violent dels migrants i de la bona col·laboració entre les policies marroquina i espanyola.

Davant d'una violència tan explícita, mentre des de la Frontera Sud sorgeix la proposta d'una mobilització simultània l'1 de juliol i es demanen adhesions a un comunicat de denúncia unificat,  els moviments i entitats migrants i antiracistes improvisen concentracions a diverses ciutats. A Barcelona la CNNAE i el Moviment #RegularizaciónYa convoquen una concentració el diumenge 26 de juny a la plaça Idrissa Diallo (hi ha millor lloc per protestar contra la violència institucional que una plaça dedicada a una víctima d'aquesta violència?).

Des de Tanquem els CIE subscrivim cada una de les paraules de tants comunicats llançats aquests dies. Què més podem afegir? La nostra lluita sempre ha estat assenyalar i denunciar la violència racista estructural d'una Europa Fortalesa dissenyada per donar privilegis a unes persones a costa de la discriminació d'unes altres. Una necropolítica basada en centres d'internament d'estrangers, en deportacions forçades, en devolucions salvatges com les que hem presenciat a Melilla; però també en les nombroses fronteres que la llei d'estrangeria i tot l'entramat jurídic racista i patriarcal imposa a les persones migrants i racialitzades.

Divendres 1 de juliol sortirem al carrer sabent que som moltes les persones que reclamem el tancament dels CIE, la fi de les deportacions i l'abolició de la llei d'estrangeria. Mentrestant, us convidem a escoltar les veus que cal escoltar, les veus racialitzades i migrants, la veu de qui pateix les conseqüencies del racisme institucional.



COMUNICADO DE DENUNCIA UNIFICADO

Contra las muertes en las fronteras

Tras lo sucedido el pasado 24 de junio de 2022, los colectivos sociales de Melilla y las comunidades migrantes en Melilla CONVOCAN una concentración el próximo viernes 1 de julio a las 19:30 en homenaje a los compañeros muertos el 24-J en la Frontera. 
La acción se convoca el próximo día 1 de Julio para permitir la participación de las personas supervivientes, que actualmente están en cuarentena en el CETI de Melilla.  
Seguir llegint i adhesions aquí.


Movimiento #RegularizaciónYA

Violencia y muerte en la valla de Melilla el 24 de junio. ¿Las vidas migrantes importan? ¿Las vidas negras importan? No son muertes, son asesinatos. 
No nos entra en un comunicado toda la rabia y la impotencia de ver como las vidas migrantes, las vidas negras, los cuerpos racializados en las fronteras, pueden sufrir toda la violencia de los Estados responsables de la falta de vías seguras para acceder a la Europa Fortaleza, y llamar a estas actuaciones criminales: “acuerdos de cooperación”. Seguir llegint aquí.


CNAAE

Manifiesto Melilla 2022
La Delegación del Gobierno de Melilla ha informado de que la madrugada del 24 de junio se produjo un intento de salto de la valla. Unas 2.000 personas se acercaron a las inmediaciones del perímetro fronterizo por la zona del Barrio Chino, de las cuales 500 lograron entrar en la zona. Finalmente, pudieron traspasar la frontera y llegar a Melilla 133 personas en su mayoría de origen sudanés y chadiano. Seguir llegint aquí.


Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes 

Basta ya de políticas migratorias asesinas. 
Dolor, rabia, impotencia, vergüenza. Es difícil plasmar en palabras las emociones que generan las imágenes llegadas desde Nador. Ya han sido confirmadas 37 personas asesinadasy más de un centenar de heridos: una masacre injustificable. Seguir llegint aquí.


Red Jurídica Antirracista

Comunicado sobre la masacre de Melilla. Ni tragedia, ni caso aislado. 
Condenamos a la masacre de Melilla del pasado 24 de junio de 2022, ejecutada de manera conjunta y coordinada por las fuerzas y cuerpos de seguridad españoles y marroquíes, que han provocado la muerte de 37 compañeros, según las organizaciones que trabajan en el terreno. Seguir llegint aquí.