dijous, 22 de desembre del 2016

6G. Homenatge a Idrissa



El divendres 6 de gener es compliran cinc anys de la mort d'Idrissa Diallo. Tenia 21 anys quan va morir la nit de reis de 2012 al CIE de la Zona Franca de Barcelona, estant sota custòdia policial. La seva mort mai va poder ser esclarida ni jutjada. La mateixa maquinària institucional que el va deixar morir sense donar-li l'atenció mèdica que necesitava, va ser molt diligent en deportar testimonis, eliminar proves i impedir el judici.

La seva mort, com la de la Samba Martine al CIE d'Aluche de Madrid uns dies abans, com la del Mohamed Abagui també al CIE de Barcelona el 2010, va ser el que ens va impulsar a crear Tanquem els CIE. En aquests anys l'Idrisa Diallo ha estat una inspiració per a la lluita pel tancament dels CIE i contra la política migratòria que els empara.

Com sabeu, les companyes de Metromuster (https://idrissa.cc) segueixen treballant en el projecte del documental IDRISSA, crònica d'una mort qualsevol i això els ha portat a trobar la família de l'Idrissa a Guinea i a avançar en la investigació i la reparació d'uns fets que són una mostra clara de violència institucional.

Per tot això, Tanquem els CIE, el Sindicat Popular de Venedors Ambulants, Tras la Manta i l'Espacio del Inmigrante hem organitzat un Homenatge a l'Idrissa Diallo el proper divendres 6 de gener a les 19 h a la Plaça Sant Felip Neri de Barcelona. 


Volem transmetre a la família Diallo el nostre afecte i el nostre compromís de fer nostra la tasca de reparació que van encomanar a les companyes de Metromuster.

Durant l'acte s'escriuran missatges en postals que es faran arribar a la família Diallo; hi haurà també actuacions musicals i imatges i paraules en memòria de l'Idrissa i la seva família. Podeu portar les vostres postals o fer-les allà mateix.

Sí, és el dia de reis, per a moltes és l'últim festiu d'una època abocada a vacances, reunions familiars, festes i regals. Però hi ha millor manera d'iniciar un nou any que retre homenatge a l'Idrissa Diallo, de qui no en sabem gairebé res, però que representa tot allò pel que lluitem? Per memòria, per justícia, per coherència. Us esperem!
 
Podeu ajudar en la difusió:

#HomenatgeIdrissa

Per saber més del cas, seguiu la informació a La Directa:
https://directa.cat/idrissa-di allo-un-ninxol-anonim-al-cemen tiri-de-montjuic 
https://directa.cat/no-se-que- han-fet-amb-cos-del-meu-fill-i drissa



(Castellano, más arriba en catalán)

El próximo viernes, 6 de enero, se cumplirán cinco años de la muerte de Idrissa Diallo. Tenía 21 años cuando murió la noche de reyes de 2012 en el CIE de la Zona Franca de Barcelona, ​​estando bajo custodia policial. Su muerte nunca pudo ser aclarada ni juzgada. La misma maquinaria institucional que le dejó morir sin darle la atención médica que necesitaba, fue muy diligente en deportar testigos, eliminar pruebas e impedir el juicio.

Su muerte, como la de Samba Martine en el CIE de Aluche de Madrid unos días antes, como la de Mohamed Abagui también en el CIE de Barcelona en 2010, fue lo que nos impulsó a crear Tanquem els CIE. En estos años Idrissa Diallo ha sido una inspiración para la lucha por el cierre de los CIE y contra la política migratoria que los ampara.

Como sabéis, las compañeras de Metromuster (https://idrissa.cc) siguen trabajando en el proyecto del documental Idrissa, crónica de una muerte cualquiera y esto les ha llevado a localizar a la familia de Idrissa en Guinea y a avanzar en la investigación y la reparación de unos hechos que denotan una clara violencia institucional.

Por todo ello, Tanquem els CIE, el Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes, Tras la Manta y el Espacio del Inmigrante hemos organizado un Homenaje a Idrissa Diallo el próximo viernes 6 de enero a las 19 h en la Plaça Sant Felip Neri de Barcelona.
 
Queremos transmitir a la familia Diallo nuestro afecto y nuestro compromiso de hacer nuestra la tarea de reparación que encomendaron a las compañeras de Metromuster. Durante el acto se escribirán mensajes en postales que se harán llegar a la familia Diallo; habrá también actuaciones musicales e imágenes y palabras en memoria de Idrissa y de su familia. Podéis llevar vuestras postales o hacerlas allí mismo.

Sí, es el día de reyes, para muchas es el último festivo de una época abocada a vacaciones, reuniones familiares, fiestas y regalos. ¿Pero hay mejor manera de iniciar un nuevo año que rendir homenaje a Idrissa Diallo, de quien no sabemos casi nada, pero que representa todo aquello por lo que luchamos? Por memoria, por justicia, por coherencia. ¡Os esperamos!

También podéis ayudar en la difusión:
#HomenatgeIdrissa

Para saber más sobre el caso, seguid la información en La Directa:
https://directa.cat/idrissa-di allo-un-ninxol-anonim-al-cemen tiri-de-montjuic 
https://directa.cat/no-se-que- han-fet-amb-cos-del-meu-fill-i drissa