dissabte, 9 de juliol del 2016

Reobren el CIE. Siguem el mall que el mur esquerda!

Dimecres a la nit vàrem conèixer la notícia que l’Ajuntament de Barcelona ordenava el cessament d’activitat al CIE per manca de llicència d’activitats. La resposta per part del Ministeri de l’Interior no es va fer esperar i el dijous al migdia va fer públic el decret de reobertura pel mateix dia, el 7 de juliol.

Des de l’obertura del CIE de Barcelona l’any 1986 i el seu trasllat a Zona Franca el 2006, han estat moltes les veus que ens hem alçat per dir que no volem un Centre d’Internament d’Estrangers a la nostra ciutat ni enlloc. Venim de lluny i nos ens aturarem. Gràcies a les desenes de moblitzacions i denúncies, hem aconseguit visibilitzar el patiment, el tracte inhumà, la vulneració de drets, el fort impacte psicològic que suposa la privació de llibertat sobtada, la barbàrie que suposen els Centres d’Internament d’Estrangers i arran de la mobilització social, i finalment també del posicionament d’institucions públiques: el Parlament de Catalunya i alguns ajuntaments, hem aconseguit que Catalunya sigui lliure de CIE durant 8 mesos.

Volem seguir vivint sense CIE. Per tant, ara és el moment de ser coherents, de prioritzar la defensa dels Drets Humans a ultrança i usar tots els mitjans que es tinguin a l’abast per impedir que es vulnerin. Des del carrer, des de les xarxes, des de les institucions. El CIE de Barcelona no pot tornar a obrir perquè és un lloc on es vulneren els drets humans, es criminalitza les persones migrades i se les priva de llibertat. 

Ara és el moment de passar a l’acció. Cal que les administracions que s’han manifestat pel tancament del CIE, en contra de les batudes racistes i del sistema de deportació prenguin mesures conseqüents i reals, i que emparats en la voluntat popular, actuïn de manera decidida i determinada per evitar la reobertura del CIE de Barcelona i per treballar per un altre model de política migratòria que faci que no hi hagi CIE ni aquí ni enlloc. És el moment que l’Ajuntament de Barcelona segueixi endavant amb la clausura fins les darreres conseqüències. És el moment que els ajuntaments i el Govern aturin qualsevol col·laboració amb els mecanismes de deportació i el CIE.

És el moment de tornar a l’acció, des dels carrers i les xarxes, de seguir ser coherents quan diem que no permetrem que el reobrin. Ja ho hem fet moltes vegades, manifestacions, concentracions, encadenades, judicis populars…Trobem-nos de nou per seguir conspirant, alçant les veus, creant xarxes per tombar els seus murs! No ens podran aturar!

SIGUEM EL MUR QUE TANCA LES PORTES DEL CIE!

CIE mai més ni aquí ni enlloc! Seguirem lluitant per aconseguir el tancament definitiu dels CIE!

Pel dret a migrar! Cap persona no és il·legal.

Prou racisme, prou deportacions, prou CIE!

#ClausuraCIE

#AlertaCIE