divendres, 19 de febrer del 2016

Deporten a cinc interns del CIE de Sapadors que van denunciar agressions de la Policia

Ens fem ressó de la nota de premsa divulgada avui per la Campanya pel tancament dels CIE (CIEs NO) de València. Una nova mostra de la impunitat amb què es vulneren els drets humans dins d'uns centres que hem de tancar ja!

NOTA DE PREMSA 
Deporten a cinc interns del CIE de Sapadors que  van denunciar agressions de la Policia 

València, 19 de febrer.- Cinc ciutadans d'origen algerià i marroquí han sigut deportats als seus països d'origen, segons ha sabut la Campanya pel tancament dels CIE (CIEs NO), després d'haver interposat un d'ells una denúncia el passat 16 de febrer per haver patit agressions físiques i verbals per part de la Policia.

En la denúncia s'explica que els policies van entrar en les cel·les i van començar a propinar colps a sis interns d'origen magrebí amb les porres per tot el cos de forma desproporcionada mentre rebien insults com “moro de merda”, “banda de cabrons” o “fills de puta”.

Segons Ana Fornés, portaveu de CIEs NO, “una vegada més veiem que les persones que denuncien presumptes agressions per part de la Policia en Sapadors, així com les que són testimonis dels fets, són víctimes d'una deportació immediata, de tal forma que s'impedeix una recerca en profunditat que puga esclarir què va succeir i qui van ser els agents implicats”.

Per tot açò, des de CIEs NO, exigim que s'identifique als agents que van participar en les agressions, que se suspenga cautelarment de funcions a aquells que presumptament estan implicats fins a l'esclariment dels fets i que es cride al denunciant i els testimonis a declarar.

Finalment, reiterem la nostra petició que, seguint les instàncies de la ciutadania valenciana, es tanque de forma permanent el CIE de València, espai que, amb la seua mera existència, vulnera els drets humans de les persones, i en el qual s'han interposat més de trenta denúncies per pallisses, maltractament i humiliacions.

www.ciesno.wordpress.com