dilluns, 29 de juny del 2015

Gràcies per obrir els ulls, ara cal seguir lluitant per tancar els CIE

Des de les organitzacions que formem la Plataforma "Tancarem El CIE" volem agraïr a totes les persones, col·lectius i organitzacions l'assistència i el suport a la mobilització del dia 20 de juny. El dissabte dia 20 més de 2.000 persones, en una mobilització històrica, vàrem assenyalar una institució que ha de desaparèixer. Tal com hem exposat infinitat de vegades, el CIE és només la punta de l'iceberg d'unes polítiques migratòries segregadores,excloents, racistes i vulneradores dels Drets Humans de les persones que exerceixen el dret a la migració.

Malgrat que encara queda molt camí per fer, el que ja hem recorregut fa vertigen i ens situa ben a prop del primer objectiu: tancar el CIE ha deixat de ser utòpic i ja és un escenari possible. Avui, tothom és conscient que el tancament del CIE serà un fet imminent, una reivindicació que ja no està situada al paradigma de la utopia sinó a l'agenda política més actual.

Ara ens toca continuar el camí que ja no té marxa enrere, ara toca caminar amb més força que mai per aconseguir el primer pas irreversible cap al canvi en les polítiques migratòries. Tancar el CIE és el primer esglaó per a posar en qüestió les batudes, les deportacions forçades i les vulneracions de drets a la frontera sud.

En aquest camí, serà més important que mai, comptar amb la complicitat i participació de totes vosaltres. Perquè estem comprovant, dia a dia, com el racisme institucional només se supera des de l'acció conjunta als carrers, a les entitats, a les xarxes socials, a les escoles i als barris. I és aqui on la tasca de totes és imprescindible.

Gràcies per obrir els ulls, ara cal continuar lluitant per tancar els CIE.Algunes imatges del 20J: 

   

 Fotografies de Ismene Assis

Recordeu que en aquest enllaç podeu veure el Vídeo de l'acte davant del CIE

Veieu també el Manifest amb què feiem la convocatòria: 20J. Hem obert els ulls, tancarem el CIE