divendres, 5 de setembre del 2014

10s. Ruta contra l'oblit

Acció de Tanquem els CIEs a la Peace Week 

En el marc de PEACE WEEK us convidem a participar de la RUTA CONTRA L'OBLIT que es realitzarà el proper dimecres 10 de setembre a partir de les 18,30h (Plaça Sant Felip Neri) i recorrerà els carrers del centre de Barcelona.


La Ruta contra l’oblit consisteix en una processó solemne, per diversos carrers del centre de la ciutat, d’una filera de persones portant 20 estendards amb la imatge de persones mortes sota custòdia policial durant la seva detenció en algun Centre d'Internament d'Estrangers de la Unió Europea o durant processos de deportació.




Cada cartell mostra a una banda una fotografia de la persona o be una icona si no tenim la seva cara, i a l’altra banda informació personal que humanitza el cas: nom, edat, lloc d’origen, on vivia, i un resum de la causa i circumstàncies de la seva mort.


En alguns llocs escollits durant la ruta (places, carrers amples) es farà una petita parada de 10 minuts instal·lant aquests mateixos cartells en format horitzontal a terra, per tal de facilitar la seva lectura, i aprofitant per a xerrar amb la gent i repartir octavetes amb informació sobre els CIEs.

Aquesta acció es basa en la acció #NoOblidem que es va fer per primer cop el 15 de juny de 2013 amb la idea de reprendre-la de tant en tant com a mitjà de visibilització de les morts per les traves i la persecució als processos migratoris.

La acció del 2013 va sortir de la Barceloneta fent parades al Port, davant la Jefatura Superior de la Policia Nacional de Via Laietana i acabant a la Subdelegació del Govern a Catalunya.


La ruta d’enguany recorrerà el Gòtic i el Raval, àrees amb molta població migrant i a l’hora amb molts estrangers “rics” als quals no se’ls demanen els papers.

Data: Dimecres, 10 de setembre

Hora d’inici: 19h (trobada:18:30h, millor vestits de negre) 

Lloc de trobada: Plaça Sant Felip Neri 

Ruta a seguir: Mapa  

 ENS ACOMPANYEU?


Ajuda'ns a fer còrrer l'acció amb aquest esdeveniment a Facebook: Ruta contra l'oblit