dimecres, 12 de febrer del 2014

NOTA PREMSA: Dos vols més de la vergonya al Marroc i Senegal

CATALÀ (en castellano más abajo)

 

La Campanya Estatal pel Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers vol denunciar que el proper dijous 13 de febrer, el mateix dia que el ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz compareixerà al Congrés pels fets succeïts a Ceuta , el govern espanyol té previst realitzar dos nous vols de deportació d'immigrants. Un d'ells sortirà de Barajas amb destinació Dakar, noliejat per la companyia Air Europa, i s’endurà a desenes d'immigrants de nacionalitat senegalesa que han patit les batudes racistes en aquestes últimes setmanes .
 
Aquests vols a Senegal s'estan produint aproximadament cada dos mesos. Un altre vol s’endurà immigrants marroquins des de Barcelona o Madrid i aterrarà a Jerez de la Frontera. Allà seran conduïts en autobús, sota una àmplia escorta policial , fins a Algesires , i seran conduïts al ferry fins a Ceuta. Allà, a la mateixa frontera en què s'ha produït la repressió salvatge fa uns dies, els policies espanyols lliuraran els deportats a la policia marroquina. Almenys s'ha repetit aquest dispositiu cinc vegades des de principis de desembre fins avui.

La Campanya denúncia aquests vols de deportació als seus responsables polítics, encoratja una campanya de boicot a Air Europa i a totes les empreses del Grup Globalia - que se’n beneficia com adjudicatària d'un contracte per gairebé 12 milions d'euros- i assenyala a més la necessària complicitat dels països d'origen perquè es puguin produir aquestes deportacions.


Campanya Estatal pel Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

………………………………….

CASTELLANO (en català més amunt)

 

NOTA PRENSA: Dos vuelos más de la verguenza a Marruecos y Senegal


La Campaña Estatal por el Cierre de los Centros de Internamiento de Extranjeros quiere denunciar que el próximo jueves 13 de febrero, el mismo día que el Ministro del Interior Jorge Fernández Díaz comparecerá en el Congreso por los hechos sucedidos en Ceuta,  el gobierno español tiene previsto realizar dos nuevos vuelos de deportación de inmigrantes. Uno de ellos saldrá de Barajas con destino Dakar, fletado por la compañía Air Europa, y se llevará a decenas de inmigrantes de nacionalidad senegalesa que han venido sufriendo las redadas racistas en estas últimas semanas. Estos vuelos a Senegal se están produciendo aproximadamente cada dos meses. Otro vuelo se llevará a inmigrantes marroquíes desde Barcelona o Madrid y aterrizará en Jerez de la Frontera. Allí serán conducidos en autobús, bajo una amplia escolta policial, hasta Algeciras, y serán conducidos en el ferry hasta Ceuta. Allí, en la misma frontera en la que se ha producido la represión salvaje hace unos días, los policías españoles entregarán a los deportados a la policía marroquí. Al menos se ha repetido este dispositivo cinco veces desde principios de diciembre hasta hoy.

La Campaña denuncia estos vuelos de deportación y a sus responsables políticos, alienta una campaña de boicot a Air Europa y a todas las empresas del Grupo Globalia -que se beneficia de ellos como adjudicataria de un contrato por casi 12 millones de euros- y señala además la necesaria complicidad de los países de origen para que se puedan producir dichas deportaciones.
 
Campaña Estatal por el cierre de los CIE's