dimecres, 19 de juny del 2013

La sentència de la nau del carrer Puigcerdà falla a favor de la propietat i posa data al desallotjament

[Nota de premsa de l'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments]
Un dia hàbil després de la celebració del judici (el passat 14 de juny), la Magistrada del Jutjat de Primera instància Número 21 de Barcelona, Carla Martínez Castro, ha dictat sentència sobre l’ocupació de l’assentament del carrer Puigcerdà 127. Considera que és “conscient de la crisi humanitària que pot generar el desallotjament de la nau”, però malgrat les conseqüències d’ordre social, el cert és que els demandats no han acreditat cap documentació que contempli la seva permanència i ús de l’immoble. Amb aquests arguments, que posen el dret a la propietat privada per davant del dret a una vida i un habitatge dignes, la magistrada posa data al desallotjament el proper 18 de juliol.

Més endavant, el text també requereix als “Mossos d’Esquadra, Serveis Socials de l’Ajuntament de Barcelona i a la Creu Roja perquè prestin als demandats l’ajuda necessària, així com les gestions amb la finalitat de solucionar els problemes d’habitatge que pateixen en l’actualitat”.
Davant d’aquesta sentència, que no compartim en absolut, constatem:
  • Que els desallotjaments, a banda de provocar un greu problema social, demostren la ineficàcia de les administracions en resoldre un problema que s’ha fet crònic i que implica una vulneració flagrant dels drets humans.
  • La contradicció existent entre  la recuperació de les naus per part de la propietat i el fet que aquestes romandran en desús i s’hauran d’enderrocar com molts altres solars del Poblenou.
  • La nostra preocupació per la vulnerabilitat en que poden quedar aquestes persones, entre elles criatures i gent malalta, sobre tot les que no tenen la documentació en regla.
I per aquests motius exigim:
1-    Fer prevaldre el dret de les persones a viure amb dignitat, per sobre dels drets de la propietat.
2-    Seguir treballant per trobar alternatives d’habitatge i treball a totes les persones que viuen a la nau, amb independència de si tenen els papers en regla o no, i amb aquest objectiu demanem una reunió d’urgència a tres bandes amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Subdelegació de Govern.
3-    Que quedi sense efecte la data d’execució del desallotjament fins que no es trobi una solució satisfactòria.
Aprofitem per fer una crida a la solidaritat i mobilització de les veïnes i veïns del Poblenou, a les assemblees de barris, als col·lectius en defensa de la igualtat de drets i contra el racisme, a les plataformes per un habitatge digne i a la ciutadania en general per denunciar aquesta situació d’injustícia.
Sentència: sentencia_son300
Manifest: Manifiesto son300
+Info: www.elpoblenou.cat/index.php/apropem-nos/xarxa-de-suport-als-assentaments
TWITTER: @ASolidriaP9
HT: #son300