divendres, 29 de desembre del 2017

Memòria, justícia i reparació: Canvi de nom de la Plaça Antonio López per Plaça Idrissa Diallo

[CATALÀ, más abajo en castellano]

Deixem enrere un any complicat en el terreny dels drets i les llibertats de les persones migrants (Vegeu el resum de la situació que vam fer en acabar la VII Trobada de la Campanya Estatal pel tancament dels CIE i la fi de les Deportacions).

Per això, des de Tanquem els CIE volem començar l’any amb força i ens caldrà molta ajuda!


Fotos: Paco Freire

Us presentem la Iniciativa Ciutadana Memòria, justícia i reparació: Canvi de nom de la Plaça Antonio López per Plaça Idrissa Diallo. Es tracta d’una consulta a les ciutadanes i ciutadans de Barcelona demanant el seu acord amb el canvi de nom de la plaça de l’esclavista Antonio López per Plaça Idrissa Diallo, immigrant guineà mort al CIE de Zona Franca, símbol de la injustícia dels CIE i de la resistència migrant i, com ja sabeu, inspirador de Tanquem els CIE.

D'acord amb les normes de l'Ajuntament de Barcelona hem de recollir 15.000 firmes de persones majors de 16 anys empadronades a Barcelona, en el termini de dos mesos.

Com ens podeu ajudar?
  • Assistint el 13 de gener (la data prevista era el 6 de gener, però l'amenaça de fortes pluges ens ha fet postposar-ho)a l’acte d’homenatge a l’Idrissa Diallo en el sisè aniversari de la seva mort al CIE de la Zona Franca. L’acte (organitzat amb Metromuster) es farà en l’actual plaça Antonio López, a les 18:30 h. Allà donarem el tret de sortida de la campanya. Allà podreu signar i si porteu una fotocòpia del vostre DNI/NIE us podreu fer fedatàries allà mateix.
  • Recollint signatures i/o fent-vos fedatàries. Si ens escriviu un mail, podem informar-vos dels llocs on podeu signar i si voleu ser fedatàries, us podem lliurar els plecs de firma.
  • Fent difusió de la campanya #PlaçaIdrissa a través de les vostres xarxes.
Moltes gràcies pel vostre suport.
Juntes farem fora les estructures racistes de la nostra ciutat!


[CASTELLANO, més amunt en català]

Dejamos atrás un año complicado en el terreno de los derechos y las libertades de las personas migrantes  (Véase el resumen de la situación que hicimos al acabar el  VII Encuentro de la Campaña Estatal por el Cierre de los CIE y el Fin de las Deportaciones).

Per eso, desde Tanquem els CIE queremos empezar el año con fuerza y ¡necesitaremos mucha ayuda!

Os presentamos la Iniciativa Ciudadana Memoria, justicia y reparación: Cambio de nombre de la Plaza Antonio López por Plaza Idrissa Diallo. Se trata de una consulta a las ciudadanas y ciudadanos de Barcelona pidiendo su acuerdo con el cambio de nombre de la Plaza del esclavista Antonio López por Plaza Idrissa Diallo, inmigrante guineano muerto en el CIE de Zona Franca, símbolo de la injusticia de los CIE y de la resistencia migrante y, como sabéis, inspirador de Tanquem els CIE.

De acuerdo con las normas del Ayuntamiento de Barcelona tenemos que recoger 15.000 firmas de personas mayores de 16 años empadronadas en Barcelona, en el plazo de dos meses.

¿Cómo nos podéis ayudar?
  • Asistiendo el 13 de enero (la fecha prevista era el 6 de enero, pero la amenaza de fuertes lluvias nos ha hecho posponerlo) al acto de homenaje a Idrissa Diallo en el sexto aniversario de su muerte en el CIE de Zona Franca. El acto (organizado junto con Metromuster) se hará en la actual plaza Antonio López, a las 18:30 h. Allí podréis firmar y si lleváis una fotocòpia del DNI/NIE os podréis hacer fedatarias allí mismo.
  • Recogiendo firmas y/o haciéndoos fedatarias. Si nos escribís un email, podemos informaros de los lugares donde podéis firmar y si queréis ser fedatarias, os podemos entregar los pliegos de firmas.
  • Haciendo difusión de la campaña #PlaçaIdrissa a través de vuestras redes.
Muchas gracias por vuestro apoyo.
¡Juntas eliminaremos las estructuras racistas de nuestra ciudad!