dijous, 25 de juliol del 2019

Acció de Tanquem els CIE al concert de Nacho Vegas

El 6 de juliol, Tanquem els CIE vam participar en una acció ideada conjuntament amb el cantant Nacho Vegas, per tal de visibilitzar i denunciar la violència i racisme institucional que és per si l'existència dels CIE, i la violència extrema que ha portat a les morts impunes de persones migrants dins d'aquests centres.

Donant context a la cançó 'Crímenes cantados', que parla de la mort de la Samba Martine i del Mohamed Bouderbala, vam treure una pancarta de 6 metres de llarg amb els rostres de les persones mortes als CIE o deportacions de l'estat espanyol.

Ens ha costat penjar aquest vídeo.
Creiem que és important reforçar aquestes accions amb públics diferents als habituals, i ens sembla important deixar registre per a qui no hi era en aquell moment. Pocs dies desprès, però, va haver una nova mort en una cel·la d'aïllament d'un CIE. Marouane Abouobaida va morir al CIE de València el 15 de juliol de 2019.

Osamuyi Aikpithanyi, Jonathan Sizalima, Mohamed Abagui, Samba Martine, Idrissa Diallo, Aramis Manukyan, Mohamed Bouderbala, Marouane Abouobaida... Aquesta acció va per vosaltres.



#NoCallarem quan l'estat amaga morts directament vinculades a la violenta llei estrangeria.
Tanquem els CIE, aturem les deportacions, deroguem la Llei d'estrangeria!!



AGRAÏMENTS:

Volem agraïr al Nacho Vegas per haver-nos contactat per a oferir-nos aquesta acció, i per totes les complicitats generades, i a les usuàries de xarxes socials que ens han cedit imatges gravades durant l'acció pel muntatge d'aquest vídeo: @martasaleta, @kretzo65, @maihaviaditque i @Hache_Hache.