divendres, 15 de juny del 2018

Manifestació contra el capitalisme racial i el patriarcat colonial

Avui és 15 de juny, el dia estatal pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers.

A Tanquem els CIE tenim clar que dir #CIEsNO és impossible sense lluitar també contra les deportacions, les batudes racistes, les fronteres eternes sobre l'esquena de persones migrades.

No podem baixar la guàrdia davant promeses buides de les institucions. Després dels titulars sobre el nou govern estatal "acollint" les 630 persones migrants que estan a bord del Acquarius, hem vist que NO és veritat: El Govern no descarta que algunes persones de l'Aquarius siguin tancades als CIE i deportades!

Recolzem la resistència migrant de la Tancada contra la llei d'estrangeria i els col·lectius de persones migrades que hi participen. El capitalisme racial i el patriarcat colonial són també un problema de les persones blanques: Es fa en el nostre nom, hem de destruir-lo entre totes perquè #ElracismeMata

Per això Tanquem els CIE sortirem a la manifestació en suport a les jornaleres marroquines de Huelva, i us demanem a totes les persones que ens recolzeu que mostreu que esteu al seu costat participant en aquesta manifestació.

Si recolzeu la lluita contra els CIE i les deportacions, si esteu en contra del racisme estructural, diumenge teniu una cita: 
Diumenge 17 de juny, 11h Plaça Universitat.
Manifestació en suport de les jornaleres marroquines agredides laboral i sexualment a Huelva
Contra el capitalisme racial i el patriarcat colonial, derribem la llei d'estrangeria!


Comunicat de les dones mores organitzades arreu de l'estat espanyol cridant a sortir als carrers visibilitzant el nostre recolzament a les dones jornaleres agredides a Huelva i el nostre compromís contra el capitalisme racial i el patriarcat colonial:

“En estas últimas semanas, se han destapado las violencias que vienen sufriendo las jornaleras marroquíes desde hace años en los campos de la fruta en el sur del Estado español.

Ponemos de relieve que estas violencias se encuentran entre los abusos sufridos por la población migrante, sobre todo en determinados nichos laborales desregulados y de mano de obra precarizada, como son el campo agrario y también el servicio doméstico.

Los hechos destapados son la evidencia de una continuidad de la lógica colonial que, todavía hoy, perdura en las relaciones entre personas, instituciones, administraciones y Estados. Esta situación, prolongada en el tiempo, es asimismo consecuencia directa de la existencia de estructuras institucionales y administrativas que legalizan, amparan y reproducen un sistema de discriminación, violencia e impunidad para con la vida de las personas migrantes, en este caso, las mujeres marroquíes.

En este escrito recogemos la llamada al apoyo de esta lucha iniciada por nuestras Hermanas marroquíes en los campos de Huelva. Ellas, a pesar de toda la hostilidad mediática, social, laboral y legal, han iniciado la lucha más digna contra la soberbia del Estado español y una Ley de extranjería que castiga y silencia toda disidencia.

Ante el silencio y la inacción de ONGs, ellas se han alzado contra este modelo de capitalismo racial, sostenido por la impunidad de las empresas que se benefician de esta economía miserable, y contra el patriarcado colonial vigente. Todo ello a pesar de encontrarse en desventaja en una sociedad que, por ahora, no ha sabido reaccionar ante semejante gravedad ni reconocer ese acto de resistencia y valentía.

Mujeres moras que vivimos en diferentes territorios del Estado español convocamos a nuestros hermanos y hermanas, a las organizaciones antirracistas, col·lectivos feministas, entidades, organizaciones, sindicatos agrarios y demás aliadas contra la explotación laboral, la Ley de Extranjería y todos los dispositivos del racismo institucional para que se comprometan a apoyar la manifestación en Huelva el día 17 de junio, así como el resto de las movilizaciones programadas en los diferentes territorios durante las semanas siguientes.

¡NI CAPITALISMO RACIAL, NI PATRIARCADO COLONIAL!

¡Por el fin de la Ley de Extranjería!!

¡Mujer marroquí significa resistencia y dignidad!”




Esdeveniment en Facebook: 17J Manifestació en suport a les jornaleres de Huelva