dijous, 15 de febrer del 2018

Deportats els dos interns del CIE de la Zona Franca de Barcelona que van denunciar agressions per part de la CNP

[CATALÀ, CASTELLANO A CONTINUACIÓN]
  • Malgrat tenir coneixement de la deportació, el jutjat no va aturar l’expulsió dels interns per poder dur a terme una investigació
  • Tanquem els CIE i Centre Irídia denuncien la irregularitat d’aquests fets

El passat dimarts 13 de febrer Tanquem els CIE i Centre Irídia, amb el recolzament de la PAHC Bages, van interposar una denúncia per agressions al CIE de la Zona Franca de Barcelona. En la denúncia sol·licitaven al jutjat la suspensió de qualsevol ordre d’expulsió dels afectats per tal que se’ls pogués prendre declaració i obrir una investigació.

Després de més de 30 hores sense saber res dels interns, les organitzacions són coneixedores que un d’ells va poder establir contacte amb la seva companya des de Melilla i que aquest matí a primera hora han estat deportats a Nador.

Ambdues entitats consideren que aquests fets suposen una flagrant vulneració del dret a la tutela judicial efectiva i de l’article número 6 del Conveni Europeu de Drets Humans, ja que demanaven que es paralitzés la deportació fins que es prengués declaració als afectats per via judicial com a prova anticipada i que es trobessin amb un metge forense. Les entitats denuncien que és absolutament irregular que es denunciï una situació de gravetat com la denunciada i que el poder judicial no prengui les mesures necessàries per a que sigui investigada.

L’equip jurídic de Tanquem els CIE i de Centre Irídia estan estudiant les possibles accions a prendre davant la situació.

Nota de premsa conjunta de Tanquem els CIE, Centre Irídia i PAHC Bages



[CASTELLANO]

Deportados los dos internos del CIE de la Zona Franca de Barcelona que denunciaron agresiones por parte de la CNP

  • A pesar de tener conocimiento de la deportación, el juzgado no detener la expulsión de los internos para poder llevar a cabo una investigación
  • Tanquem els CIE y Centre Irídia denuncian la irregularidad de estos hechos 
El pasado martes 13 de febrero  Tanquem els CIE y Centre Irídia, con el apoyo de la PAHC Bages, interpusieron una denuncia por agresiones en el CIE de la Zona Franca de Barcelona. En la denuncia solicitaban al juzgado la suspensión de cualquier orden de expulsión de los afectados para que se les pudiera tomar declaración y abrir una investigación.

Tras más de 30 horas sin saber nada de los internos, las organizaciones son conocedoras que uno de ellos pudo establecer contacto con su compañera desde Melilla y que esta mañana a primera hora han sido deportados a Nador.

Ambas entidades consideran que estos hechos suponen una flagrante vulneración del derecho a la tutela judicial efectiva y del artículo número 6 del Convenio Europeo de Derechos Humanos, ya que pedían que se paralizara la deportación hasta que se tomara declaración a los afectados por vía judicial como prueba anticipada, y que se encontraran con un médico forense. Las entidades denuncian que es absolutamente irregular que se denuncie una situación de gravedad como la denunciada y que el poder judicial no tome las medidas necesarias para que sea investigada.

El equipo jurídico de Tanquem els CIE y Centre Irídia están estudiando las posibles acciones a tomar ante la situación.

Nota de prensa conjunta de Tanquem els CIE, Centre Irídia y PAHC Bages