dimarts, 24 de maig del 2016

28M. "De nòmades a sedentaris. De l’espai públic a la propietat privada"


En el marc d’Espai Neutre - Cultura d’Afers Socials, un projecte artisticosocial sobre la mobilitat de les persones, el dissabte 28 de maig es farà un acte de cloenda a la fàbrica de creació en forma de debat i performance participativa.

La jornada de cloenda començarà a les 11 h. amb el debat “De nòmades a sedentaris. De l’espai públic a la propietat privada”. El debat es planteja com una oportunitat per reflexionar sobre usos alternatius de l’espai públic i privat des de perspectives molt diverses.

És realment l’espai públic un espai obert al qual tothom pot accedir sota les mateixes condicions? Es tracta d’un espai polititzat? Quina construcció hem fet al voltant dels usos permesos a l’espai públic? És possible recuperar aquests espais? És possible revertir la tendència regularitzadora de l’Estat?

Moderat per Felipe López-Aranguren, conseller de Cultura del Districte de Sant Andreu, participaran en el debat:
- Marisa Paituiví, antropòloga de la Universitat de Barcelona i educadora social.
- Eva Marxen, doctora en antropologia i artterapeuta.
- Johanna Londoño, advocada especialitzada en immigració, Servei d’Asessorament Jurídic del SAS-ABITS, Departament de Feminismes i LGTBI, Ajuntament de Barcelona.
- David Bondia, sociòleg especialista en drets humans, Universitat de Barcelona.
- Núria Balaguer, periodista i cap de premsa de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).
- Cristina Fernández Bessa, membre de la campanya “Tanquem els CIE” i de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH).

A continuació, els participants del projecte i el públic assistent realitzaran una performance participativa amb cadires, seguint el mètode utilitzat en els tallers de moviment.

Més informació sobre el projecte: http://fabraicoats.bcn.cat/ca/node/868