dilluns, 23 de novembre del 2015

CIEs NO celebra que l'Ajuntament de València instarà al Govern central a tancar el CIE de Zapadores

[Nota de premsa]

Amb l'acord aconseguit avui en el ple del Consistori, la ciutat se situa com a pionera a l'Estat espanyol en la lluita contra el racisme institucional 


València, 20 de novembre.- La Campanya pel tancament dels CIE (CIEs NO) saluda efusivament l'acord aconseguit avui en el Ple de l'Ajuntament de València, després de sis anys de vigilància, acompanyament i reivindicació en la lluita dels drets de totes les persones. Considerem que és un dia històric en el qual el Consistori valencià es fa ressò del clam social, acordant instar al Govern central a tancar Sapadors i tots els centres d'internament d'estrangers, a acabar amb les identificacions per perfil ètnic i a assumir la proposició no de llei aprovada recentment en els Corts Valencianes. 

D'aquesta forma, el Ple acorda treballar per una València lliure de batudes racistes i per convertir al cos de la Policia Local en un agent cohesionador de la convivència en la ciutat, impulsant la implantació d'un pla formatiu que permeta lluitar contra els delictes de l'odi i garantisca els drets humans de totes les seues veïnes i veïns. 

En aquest sentit, l'Ajuntament ha mostrat el seu compromís per treballar en l'eradicació de qualsevol tipus de racisme o discriminació en la ciutat i a garantir la igualtat de drets i oportunitats de totes les seues veïnes i veïns, tal com li reclama la ciutadania.

El PP i Ciutadans voten en contra del compliment dels drets humans 

D'altra banda, volem posar en evidència que el Partit Popular, ara en el Govern central, ha votat en contra de l'acord donant l'esquena a la defensa dels drets humans; el partit en el Govern és el responsable de les violacions de drets fonamentals que ocorren en Sapadors, així com de l'opacitat, la impunitat i la indefensió que es produeix en els CIEs, impedint l'accés ple de les víctimes de vexacions als processos judicials (expulsions automàtiques immediates a la denúncia) i impossibilitant l'obertura de processos interns de recerca en el cos de la Policia Nacional.
També Ciutadans, en un exercici d'hipocresia i cinisme, malgrat reconèixer en el Ple municipal les violacions sistemàtiques de drets humans que ocorren en el CIE de Sapadors, ha decidit votar en contra de l'acord plantejat pel tripartit i defensar l'existència d'aquests centres de detenció; un exercici digne de denúncia, que ho alinea amb el Partit Popular ara en el Govern. 


A l'eixida del Ple, la portaveu de Cies NO, Ana Fornés, ha reiterat la satisfacció de la Campanya per que les institucions es facen ressò de les demandes ciutadanes. “Avui és un dia històric que situa a la ciutat de València com a ciutat pionera contra el racisme institucional. Per fi, el tancament dels CIE se situa en un escenari no solament desitjable, si no possible. Ara seguirem treballant perquè açò es faça realitat. És la primera de les victòries”, ha conclòs. 


www.ciesno.wordpress.com