dimecres, 28 de maig del 2014

La campanya per l’objecció fiscal dóna suport a Tanquem els CIEs


L’objecció de consciència a les despeses militars o Objecció Fiscal és un acte de desobediència civil, és la negació a col·laborar amb l’Estat en la preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Es tradueix en desobediència activa en el moment de realitzar la declaració de la renda.
Tècnicament, consisteix a separar una part de l'impost sobre la renda, la part que correspondria a la despesa militar i desviar-la cap a un projecte social i solidari. També es pot separar (i desviar) una quantitat fixa i simbòlica.


En el seu projecte per al 2014, Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF)  ha escollit la Campanya Tanquem els CIEs com a destinatària de part dels fons recollits en la seva campanya d’enguany.

En les seves paraules:

"Fa trenta anys que lluitem per la supressió de l'exèrcit i ens neguem a contribuir a la despesa militar, a través de l'objecció fiscal. Alhora exigim la substitució de la despesa militar per despesa social. No obstant això els polítics no escolten la societat civil, sinó que protegeixen els interessos de la indústria d'armament i de l'estament militar. Continuen signant contractes milionaris de compra de noves joguines bèl·liques. I això es deu als forts vincles entre la classe política i el sector armamentístic. Qui avui es un alt càrrec públic, pot seure demà al Consell d'Administració de qualsevol empresa fabricant d'armes. 

Per tot això, continuem desviant diners a projectes socials, de defensa de la pau i la solidaritat , a través de l'objecció fiscal. Per aquesta raó aquest any hem triat els projectes: “Tanquem els CIEs (Centres d’Internament d’Estrangers) i “Insubmisos a l'exèrcit a Colombia”. 

Agraïm molt rebre aquest reconeixement que l'any passat van rebre iniciatives referents en la construcció d'una societat justa, lliure i no violenta com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la Fundació Ateneu Sant Roc i Rereguarda en Moviment.

Us animem a conèixer més l'objecció fiscal i com al SIOF us poden ajudar a aplicar-la en la vostra declaració de la renda d'enguany: