dissabte, 11 de gener del 2014

11G Manifestació TANQUEM ELS CIES

Foto: @Nitsuga000

Comunicat llegit en la concentració davant del CIE

 

Des de la Campanya Tanquem els CIE reiterem la necessitat de tancar aquests forats negres de l’estat que són els Centres d’Internament d’Estrangers.


En poc menys d’un mes s’han donat diversos successos d’extrema gravetat:

- La mort del ciutadà armeni Alik Manukyan sota circumstàncies poc clares la nit del 3 de Desembre en què diversos testimonis han declarat versions contradictòries a la versió oficial. S’estan trobant constants dificultats per poder avançar en les denúncies, tant a nivell econòmic com per la deportació de testimonis que impedeix qualsevol investigació rigorosa.

- Les flagrants agressions cap als interns la nit de cap d’any per part d’agents antiavalots de la Policia Nacional en què hi va haver una vintena de ferits, alguns d’ells greus, que no van ser atesos com requeria la importància de les lesions.

- La negativa d’entrada a la Comissió Independent de Drets Humans formada per metgesses i advocades davant de la deficitària assistència mèdica oferta des del CIE i les reiterades peticions dels ferits el 3 de gener.

- La denegació d’entrada a parlamentaris, diputats i eurodiputats ahir mateix, davant la qual, es va decidir desobeir la mesura i haver de cercar una alternativa d’entrada per poder fer arribar a la classe política la realitat del CIE.

- Deportacions de testimonis vitals per tal d'esclarir totes aquestes irregularitats.


- No oblidem que tots aquests fets se sumen a l’horror quotidià en què viuen aquestes persones injustament privades de llibertat i per la qual cosa s'han dut a terme dues vagues de fam en l'últim mes; 5 interns mantenen la vaga encara avui i és el dotzè dia seguit que la realitzen.

Però això no és tot. La violència contra els interns ha continuat fins al dia d’avui mitjançant cops, vexacions, amenaces i insults cap als que han volgut denunciar les contínues violacions de Drets Humans que estan patint.

Per tot això:

Per l’opacitat que ha envoltat la mort de l’Alik, de l’Idrissa i del Mohamed,
Per l’opacitat en l’accés al CIE a organitzacions en defensa dels seus drets,
Per l’opacitat quotidiana que implica que el CIE estigui amagat a la perifèria de Barcelona lluny de totes,
Ens sobren Raons per tancar els CIEs!!!

No volem CIEs, No volem CETIs, No volem valles, No volem fronteres, No volem lleis que limitin els drets de les migrants, No volem reglamentar allò que no hauria d’existir, no volem més violència i repressió policial.

Alik, No Oblidem!
Idrissa, No Oblidem!
Mohamed, No Oblidem!
Totes les mortes en fronteres, deportacions i circumstàncies migratòries: NO OBLIDEM!!!


Reportatge fotogràfic a Fotomovimiento.org