dilluns, 15 d’abril del 2013

Crònica de la FlashMob #elCIEalCentre

El passat dissabte al matí vam realitzar l'acció en forma de FlashMob #elCIEalCentre amb l'objectiu de visibilitzar al centre de Barcelona la realitat desconeguda dels Centres d'Internament d'Estrangers.
A partir de les 11h del matí al voltant d'un centenar de persones ens hem trobat al mercat de Santa Caterina. Des d'allà ens hem vestit amb tratges que pretenien representar simbòlicament els presos del centre d'Internament de la Zona Franca, i hem realitzat un recorregut per les principals vies del centre de Barcelona.

La primera parada l'hem realitzat tallant la Via Laietana, davant de la Comissaria de la Policia Nacional, seu durant molts anys de la Brigada d'Expulsions, responsable d'executar les deportacions a la ciutat de Barcelona.

Tot seguit, ens hem dirigit a la plaça de Sant Jaume realitzant una nova FlashMob front la Generalitat de Catalunya. Des d'allà, s'ha recordat que, malgrat Estrangeria no sigui competència de la Generalitat, CiU ha donat suport en successives ocasions a l'aprovació de la Llei d'Estrangeria i les seves reformes
La tercera parada ha estat a les Rambles al crit de “cap persona no és il·legal”. Des d'aquest punt neuràlgic de la ciutat, s'ha llegit una carta amb el testimoni d'un pres intern al CIE de la Zona Franca. El jove, que va estar pres 32 dies al Centre d'Internament denunciava: “no ens podem dutxar amb aigua calenta, el menjar és poc i dolentíssim, i a la nit no ens deixen sortir de la cel·la per anar al lavabo; hem de fer les necessitats en un cubell”.
Finalment, hem creuat els carrers del barri del Raval al crit de "de aquí o de fuera, la misma clase obrera" fins a arribar a la Rambla del Raval.  Allà hem realitzat les últimes de les FlashMobs i hem acabat denunciant l'operació de maquillatge dels Centres d'Internament per part del Govern Espanyol proposant un Reglament totalment insuficient per garantir els drets de les persones internes en CIE's i que suposa preocupants retrocessos. Abans d'acabar però, hem realitzat una foto de grup tapant-nos l'ull esquerra en solidaritat amb la companya Ester Quintana i amb totes les persones que han patit agresions per l'impacte de bales de goma.
Valorem molt positivament l'acció i agraïm la participació de tots i totes els que han participat, així com també tota la gent que s’ha interessat i sumat a la protesta al llarg de la marxa.

I convidem a totes les persones participants i a les que us heu quedat amb les ganes a la propera assemblea de la Campanya Tanquem els CIEs el proper dilluns 6 de maig a La Casa de la Solidaritat, C/ Vistalegre, 15 de Barcelona.


Fotos: Galeria 1  -  Galeria 2  -  Galeria 3
   
Contrainfos Latele: