dijous, 22 de març del 2012

Fin de semana para el cierre de los CIE


Manifestació: dissabte 24M 17h plaça universitat.
Kafeta post-mani: dissabte 24M 20h Sopar i festa al CSOA La Carboneria. Floridablanca amb Urgell

Jornades per la Prevenció i Denúncia de la Tortura: divendres 23M i dissabte 24M, Col·legi d'advocats. Mallorca 283


[CASTELLANO] 
(Català a continuació) (Ci-dessous en français)

Ni regularización, ni privatización, ¡queremos el cierre definitivo de los CIE ya! 

De  manera semi-oficial y a través de la televisión y la prensa escrita el  Gobierno del PP ha dado a conocer las líneas generales del prometido  reglamento sobre los Centros de Internamiento de Extranjeros (CIE) del Estado español. El nuevo reglamento empieza por cambiar el nombre de los centros pasando a denominarlos Centros de  Estancia Controlada de Extranjeros (CECE), relativiza después el papel de la Policía en los mismos, da entrada a las ONG en la gestión y promete una mejora general en la situación interna, la asistencia médica, el régimen de visitas, etc.

Desde la Campaña para el Cierre de los CIE de Barcelona consideramos estos cambios en la regulación como una respuesta del gobierno ante la presión de las luchas e indignación de un frente amplio de colectivos y entidades de la sociedad civil que en los últimos meses han exigido a gritos el cierre definitivo  de los CIE. No obstante, está claro que el objetivo de la Administración es liberarse del mal nombre de los CIE, nombre que la opinión pública empieza a asociar a muerte, maltrato, represión y cárcel, una asociación respaldada en hechos reales y en un sinfín de denuncias en todo el estado.

Queremos dejar claro que aunque le cambien el nombre el problema de fondo continúa:
La privación de libertad por el mero hecho de no tener  papeles constituye una vulneración de los derechos de la persona. A los españoles que tienen pendiente algún proceso e incluso a los imputados por algún delito, se les obliga a presentarse periódicamente ante el juzgado o la comisaría correspondiente; sin embargo a los extranjeros, a pesar de las declaraciones ofrecidas por el Secretario de Estado de Interior en TVE indicando que están en régimen de semi-libertad, se les priva totalmente de ésta. El internamiento a la espera de la deportación será siempre un acto represivo, xenófobo y discriminatorio. 

Entre los aspectos que se han avanzado del futuro reglamento se recoge que algunas tareas serán realizadas por ONGs delegando así la pertinente responsabilidad del Estado a terceros. Cabe decir que estas medidas, como se ha podido comprobar en otros países, no garantizan de ninguna forma que se cumplan los derechos fundamentales de los internos y recuerdan modelos de privatización y externalización de los centros que se están aplicando en países como EEUU o Reino Unido con nefastas consecuencias para los derechos de los internos. 

Las modificaciones previstas en el reglamento, aunque constituyeran una mejora de las condiciones de vida de los internos, en manera alguna legitiman la privación de libertad. Recalcamos que se llamen CIE o se llamen CECE, independientemente de quien los gestione, son y serán parte de un sistema legal-represivo fundamentado en una legislación de excepción, la ley de extranjería, aplicable exclusivamente a los y las inmigrantes donde los CIE y la privación de libertad son la culminación de una ley discriminatoria y racista. Una ley funcional a la explotación de las y los inmigrantes que les obliga a la clandestinidad supeditando los papeles a un contrato, en un contexto en el que hay 5 millones de parados, y finalmente apresándoles y deportándoles si no consiguen renovar los papeles. 

Ningún reglamento puede justificar la existencia de los CIE, por esto nosotras seguimos reclamando su cierre definitivo y convocamos una manifestación este 24 de marzo a las 17h en la plaça Universitat de Barcelona."

Campanya per al Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Próximas convocatorias

  • Viernes 23 y sábado 24 de Marzo de 2012
Jornades de la Coordinadora para la Prevención y la denuncia de la Tortura, organizadas por la Coordinadora para la Prevención y la Denuncia de la Tortura, en colaboración con la Comisión de Defensa de los Derechos de la Persona y del Libre Ejercicio de la Abogacía del ICAB. 
Lugar: Colegio de Abogados de Barcelona (c/Mallorca 283) 
Programa en PDF

  • Sábado 24 de marzo
17h concentración en la plaça Universitat de Barcelona y #24ManiCIErre
20h cena popular TANQUEM ELS CIEs! en el Centre Social La Carboneria. Los beneficios de la cena estarán destinados a las acciones para la Campanya pel Tancament dels CIEs.




[CATALÀ] 

Ni regularització, ni privatització, volem el tancament definitiu dels CIE ja! 

De manera semi-oficial i a través de la televisió i la premsa escrita el Govern del PP ha donat a conèixer les linies generals del promès reglament sobre els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) de l'Estat  espanyol. El nou reglament comença per canviar el nom dels centres passant a denominar-los Centres d'Estancia Controlada d'Estrangers (CECE), relativitza després el paper de la Policia a aquests, dóna entrada a les ONG en la gestió i promet una millora general de la situació interna, l'assistència mèdica, el règim de visites, etc.

Des de la Campanya pel Tancament dels CIE de Barcelona considerem aquests canvis en la regulació com una resposta del govern davant la pressió de les lluites i indignació d'un front ampli de col·lectius i entitats de la societat civil que en els darrers mesos han exigit a crits el tancament definitiu dels CIE. No obstant això, és clar que l'objectiu de l'Administració és alliberar-se del mal nom dels CIE, nom que l'opinió pública comença a associar a mort, maltractament, repressió i presó, una associació recolzada en fets reals i en una infinitat de denúncies arreu de l'estat.

Volem deixar clar que encara que en canviïn el nom el problema de fons continua:
La privació de llibertat pel sol fet de no tenir papers constitueix una vulneració dels drets de la persona. Als espanyols que tenen pendent algun procés i fins i tot als imputats per algun delicte, se'ls obliga a presentar-se periòdicament davant el jutjat o la comissaria corresponent, però als estrangers, tot i les declaracions ofertes pel secretari d'Estat d'Interior a TVE indicant que estan en règim de semillibertat, se'ls priva totalment d'aquesta. L'internament a l'espera de la deportació serà sempre un acte repressiu,xenòfob i discriminatori.

Entre els aspectes que s'han avançat del futur reglament es recull que algunes tasques seran realitzades per ONGs delegant així la pertinent responsabilitat de l'Estat a tercers. Cal dir que aquestes mesures, com s'ha pogut comprobar en altres països, no garenteixen de cap manera que es compleixin els drets fonamentals dels interns i recorden models de privatització i externalització dels centres que s'estan aplicant a països com EEUU o el Regne Unit amb nefastes conseqüències pels drets dels interns.

Les modificacions previstes al reglament, encara que constitueixin una millora de les condicions de vida dels interns, de cap manera legitimen la privació de llibertat. Recalquem que es diguin CIE o es siguin CECE, independentment de qui els gestioni, són i seràn part d'un sistema legal-represiu fonamentat en una legislació d'excepció, la llei d'estrangeria, aplicable exclusivament als i les immigrants on els CIE i la privació de llibertat són la culminació d'una llei discriminatòria i racista. Una llei funcional a a l'explotació de les i els immigrants que els obliga a la clandestinitat supeditant els papers a un contracte, en un context en el que hi ha 5 milions de parats, i finalment empresonant-los i deportant-los si no aconsegueixen renovar els papers.

Cap reglament pot justificar l'existència dels CIE, per això nosaltres  seguim reclamant el seu tancament definitiu i convoquem a una manifestació aquest 24 de març a les 17h a la plaça Universitat de Barcelona."

Campanya per al Tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers

Pròximes convocatòries

  • Divendres 23 i dissabte 24 de març de 2012
Jornades de la Coordinadora per a la Prevenció i la denúncia de la Tortura, organitzades per la Coordinadora per a la Prevenció i la Denúncia de la Tortura i la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure exercici de l'Advocacia de l'ICAB. 
Lugar: Colegio de Abogados de Barcelona (c/Mallorca 283) 
Programa en PDF
  • Dissabte 24 de març
17h concentració en la plaça Universitat de Barcelona i #24ManiCIErre
20h sopar popular TANQUEM ELS CIEs! en el Centre Social La Carboneria. Els beneficis del sopar es destinaran a les accions per la Campanya pel Tancament dels CIEs.


[FRANÇAIS] 

Ni l'ajustement ni la privatisation, nous voulons la fermeture des CIE maintenant!

D'une manière semi-officielle et à travers la télévision et la presse écrite le Gouvernement du PP a fait connaître les lignes générales du règlement  qu’il avait promis au sujet des Centres d'Internement pour étrangers (CIE) de l'État Espagnol. Le nouveau règlement commence par changer le nom des centres qui s’appeleront dorénavant Centres de Séjour Contrôlé des Étrangers (CECE), ensuite il relativise le rôle de la Police dans les centres,  permet que les ONG participent des gestions et finallement promet des améliorations générales de la situation des internes, de l'aide médicale, le régime de visites, etc..

Les personnes et organizations qui formoms « La Campagne pour la Fermeture des CIE de Barcelone », nous considérons que ces changements du réglement sont une réponse du gouvernement devant la pression des luttes et l'indignation d'un vaste front de collectivités et d’entités de la société civile qui pendant ces derniers mois ont exigé fortement la fermeture définitive des CIE. Cependant, il est clair que l'objectif de l'Administration est de se libérer du mauvais nom des CIE, nom que l'opinion publique commence à associer à la mort, les mauvais traitements, la répression et la prison, une association qui se justifie par des faits réels et des miliers de dénonces dans tout l'état.

Nous voulons dire clairement que même si on lui change de nom le problème de fond continue : La privation de la liberté par le simple fait de ne pas avoir de papiers constitue une violation des droits de la personne. Les Espagnols qui ont un procès en cours et même ceux qui sont imputés d’un délit, sont obligés à se présenter périodiquement devant le Tribunal ou le Commissariat correspondant; cependant les étrangers, malgré les déclarations émises par le Secrétaire d'État de l'Intérieur à la TVE en indiquant qu'ils sont sous un régime de semi-liberté, sont en réalité totalement privés de celle-ci. L'internement dans l'attente de la déportation sera toujours un acte répressif, xénophobe et discriminatoire.

A cet égard le futur règlement recueille que quelques tâches seront réalisées par les ONGs, une façon de déléguer la responsabilité pertinente de l'État à d’autres. Il faut dire aussi que ces mesures, comme on a pu vérifier dans d'autres pays, ne garantissent d'aucune manière que les droits fondamentaux des internes s'accomplissent, et rappellent les modèles de privatisation et externalisation de ce type de centres qui s'appliquent dans des pays comme les USA ou le Royaume-Uni , de conséquences néfastes pour les droits des internes.

Les modifications prévues dans le règlement, bien qu'elles constituent des améliorations des conditions de vie des internes, ne légitiment d’aucune manière la privation de liberté. Nous soulignons qu'ils peuvent s'appeler CIE ou s'appeler CECE, indépendamment de celui qui les gère, ils font et feront partie  d'un système légal – répressif basé sur une législation d'exception, la loi pour les étrangers, applicable exclusivement aux immigrants où les CIE et la privation de liberté sont la culmination d'une loi discriminatoire et raciste. Une loi qui sert à l'exploitation des immigrants, en les obligeant à la clandestinité, en faisant dépendre les papiers à un contrat, dans un contexte ou il y a 5 millions de chômeurs et finalement en les saisissant et en les déportant s'ils ne réussissent pas à renouveler leurs papiers.

Aucun règlement ne peut justifier l'existence des CIE, c’est pour cela que nous continuons de réclamer leur fermeture définitive et nous convoquons une manifestation massive ce prochain 24 mars à 17 heure à la « place Universidad de Barcelona ». 


La campagne pour la Fermeture des CIE